Γιατί βάζουν βρεγμένη πετσέτα στα Tesla - Tι κερδίζουν;

Μία βρεγμένη πετσέτα είναι αρκετή ώστε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla να φορτίσει πιο γρήγορα το καλοκαίρι, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Γιατί γίνεται αυτό;

  • -
  • -

Κάποιοι ιδιοκτήτες Tesla ανακάλυψαν ένα τρικ για να «ξεγελάσουν» το σύστημα τις ζεστές μέρες και να πάρουν λίγη παραπάνω ενέργεια από τους Superchargers, κερδίζοντας χρόνο στη φόρτιση.

Αν και μοιάζει να είναι μία ιδιαίτερα απλοϊκή λύση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την προηγμένη τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των φορτιστών, στην πράξη έχει φανεί ότι λειτουργεί.

tesla-model3-model-3-fortisi-fortistis-vregmeni-petseta-kalodio-kalwdio-visma-vysma

Πώς μία υγρή πετσέτα ανεβάζει την ταχύτητα φόρτισης;

Το «μυστικό» με την υγρή πετσέτα συζητιέται εδώ και χρόνια σε online κοινότητες Tesla. Με το καλοκαίρι προ των πυλών, αξίζει να το θυμηθούμε. Η βασική κίνηση είναι ότι τοποθετούμε μια βρεγμένη πετσέτα στο βύσμα του καλωδίου φόρτισης. Αυτό βοηθάει πολύ τις ζεστές μέρες, όταν ο ήλιος χτυπάει το βύσμα και του ανεβάζει θερμοκρασία.

Δείτε ακόμα: Ελλάδα - Η Tesla άνοιξε τους φορτιστές για όλους! Πόσο πληρώνεις, ποια σημεία αφορά;

Ο αισθητήρας στο βύσμα ενημερώνει τότε τον φορτιστή να μειώσει την ταχύτητα για λόγους ασφαλείας. Με μια βρεγμένη πετσέτα, το βύσμα μένει δροσερό και δεν χρειάζεται μείωση ταχύτητας. Ένας ιδιοκτήτης Tesla ανέβασε την ισχύ φόρτισης από 60 σε 95 kW χάρη σε αυτό το τρικ.

tesla-fortisi-fortistis-vregmeni-petseta-kalodio-kalwdio-visma-vysma

Γιατί πρέπει να μην κάνουμε ΠΟΤΕ το κόλπο με τη βρεγμένη πετσέτα

Μπορεί αυτό το κόλπο να λειτουργεί, όμως πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία, καθώς το όφελος είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ρίσκο. Ο αισθητήρας που ξεγελάμε με τη βρεγμένη πετσέτα δεν υπάρχει μόνο για την προστασία του βύσματος, αλλά αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου αισθητήρων.

Ο σκοπός όλων αυτών είναι πάνω από όλα να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανθρώπων, των αυτοκινήτων και του εξοπλισμού φόρτισης. Συνήθως με αυτήν τη σειρά. Μπορεί η βρεγμένη πετσέτα να ξεγελάει τον αισθητήρα του βύσματος ή ακόμα και να ρίχνει όντως τη θερμοκρασία του, όμως τα καλώδια συνεχίζουν να εκτίθενται στην υψηλή θερμοκρασία.

Με την εφαρμογή αυτού του κόλπου η παροχή ρεύματος θα είναι μεγαλύτερη από όση πρέπει, με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε βλάβη ή ακόμα και φωτιά στα καλώδια. Ας αφήσουμε το σύστημα να δουλεύει όπως πρέπει, λοιπόν. Ας αυξήσουμε την ασφάλειά μας, όχι την ταχύτητα φόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...