Η Toyota το αποφάσισε - Εκεί θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια!

Η Toyota αλλάζει στρατηγική. Μετά από μια χρονιά με κέρδη-ρεκόρ 34,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πλέον οι Ιάπωνες επενδύουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

  • -
  • -

Το 2023 ήταν η χρονιά με τα περισσότερα κέρδη στην ιστορία της Toyota, φτάνοντας τα 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο πρέπει να βρει πώς θα επενδύσει αυτά τα χρήματα, ώστε να συνεχίσει να έχει κέρδη στο μέλλον.

Προκειμένου να δώσει περισσότερο χώρο στις νέες επενδύσεις, ο Ιάπωνας κατασκευαστής αυτοκινήτων επιβραδύνει τους επιθετικούς του στόχους πωλήσεων και παρουσίασης νέων μοντέλων. Αντίθετα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Koji Sato στρέφει την εταιρεία προς ένα επενδυτικό σχέδιο με επίκεντρο το μέλλον.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/67f4b2af42786b195454dc1f04037b0b.jpg

Αγώνας δρόμου από την Toyota για να μην μείνει πίσω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ποιος είναι ο πυρήνας αυτού του σχεδίου;  Μια σημαντική αύξηση στις «τεχνολογίες ανάπτυξης». Η Toyota θα διαθέσει 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς, καθώς και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτή η σημαντική επένδυση, ενώ επηρεάζει τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Toyota, σύμφωνα με τον Sato.

Δείτε ακόμα: Στροφή της Toyota στα ηλεκτρικά, με την Toyota Battery

Η παραπάνω αλλαγή αντικατοπτρίζει μια μεταβολή πορείας για την Toyota, η οποία έχει ιστορικά υποστηρίξει την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου. Ενώ παραμένει αφοσιωμένη στο υδρογόνο, αναγνωρίζει την απόλυτη ανάγκη για μια προσέγγιση που περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή η επένδυση διασφαλίζει ότι η Toyota παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εξελίσσεται ραγδαία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fb1803f772edadb2f17d85b8a7edced.jpg

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται εταιρείες τεχνολογίας που παράγουν αυτοκίνητα

Η εστίαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εξίσου σημαντική. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά ως κλάδος συγχωνεύεται με την τεχνολογική βιομηχανία, η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης γίνεται κρίσιμη. Η Tesla, υπό τον Elon Musk, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης. Επενδύοντας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η Toyota τοποθετείται ως μια εταιρεία αυτοκινήτων που παίρνει ώθηση από την τεχνολογία, όχι απλώς ως ένας παραδοσιακός κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Αυτή η αλλαγή ωφελεί και τους καταναλωτές. Η Toyota αποχαιρέτησε με εντυπωσιακό τρόπο την εποχή του κινητήρα εσωτερικής καύσης με συναρπαστικά μοντέλα όπως το GR Yaris, το GR Corolla και το GR Supra. Τώρα, ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο με ηλεκτρικά και ευφυή οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...