Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε για 167.000 ευρώ – Σε ποια περιοχή της Αθήνας;

Οι αγοραπωλησίες ειδικά σε ακίνητα και θέσεις στάθμευσης έχουν εκτιναχθεί στη χώρα μας, με τα συμβόλαια που υπογράφονται να είναι εξωπραγματικά.

  • -
  • -

Κατά κύματα αλλάζουν χέρια τα ακίνητα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, παρά το κύμα ακρίβειας στην αγορά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του έτους υπεγράφησαν 1.535 συμβόλαια αγοραπωλησίων ακινήτων, με τις τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπερνούν τις αντικειμενικές αξίες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα οικόπεδα, ειδικά στις περιοχές γύρω από το Ελληνικό. Φυσικά, από το πάρτι της αγοράς και πώλησης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι θέσεις στάθμευσης. Ειδικά, στο κέντρο της Αθήνας γίνεται πραγματικά χαμός για ένα κλειστό πάρκινγκ.

parking

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών και προφανώς τις τιμές πώλησης. Αυτήν τη στιγμή, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ένα πάρκινγκ των 10 τ.μ. κοστίζει από 10.000 έως 15.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτή στο Κολωνάκι, όπου μια θέση στάθμευσης πουλήθηκε για το ποσό των 167.000 ευρώ.

Πάρκινγκ πωλούνται όσο ένα διαμέρισμα

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η κυκλοφορία όλο και περισσότερων αυτοκινήτων, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, έχει προκαλέσει την αύξηση της ζήτησης για διαθέσιμα πάρκινγκ, γεγονός που με τη σειρά του, εκτοξεύει τις τιμές.

parking

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το πιο ακριβό πάρκινγκ του κόσμου! Πόσο κόστισε;

Οι θέσεις στάθμευσης πωλούνται όσο ένα διαμέρισμα εδώ και αρκετό καιρό, με τους υποψηφίους αγοραστές να μην διστάζουν να δώσουν απίστευτα χρήματα προκειμένου να αγοράσουν ένα γκαράζ. Τρανό παράδειγμα, αυτό που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μαρούσι. Με βάσει τα στοιχεία του Μητρώου Ακινήτων, υπόγεια θέση στάθμευσης 10 τ.μ. σε πολυκατοικία, πουλήθηκε για το ανήκουστο ποσό των 989.000 ευρώ. Δηλαδή, ένας άνθρωπος, που πιθανότατα αγόρασε και διαμέρισμα στην πολυκατοικία, έδωσε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα μόνο γκαράζ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...