Το μαθηματικό κόλπο για να βρίσκεις πάντα πάρκινγκ

Εάν δυσκολεύεσαι να βρεις θέση για να παρκάρεις, αυτός είναι ο επιστημονικός τρόπος που θα σου λύσει τα χέρια μια για πάντα.

  • -
  • -

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί αμέτρητες φορές στη δυσάρεστη θέση του να ψάχνουμε με τις ώρες για μία θέση στάθμευσης, κάνοντας κύκλους που το μόνο που καταφέρνουν είναι να «βραχυκυκλώνουν»… το νευρικό μας σύστημα. Ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, το πρόβλημα του πάρκινγκ είναι τεράστιο. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την ενοικίαση και αγορά σπιτιού μόνο εάν διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν σας λέγαμε πως υπάρχει επιστημονική πρακτική που λύνει το πρόβλημα μια για πάντα;

1

Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν μαθηματικό τύπο. Βασίζεται στη λογική ότι κάθε 100 μέτρα δρόμου μπορούν να φιλοξενήσουν 25 αυτοκίνητα μήκους 4 μέτρων. Βγάζοντας τώρα το κενό που χρειάζεται να υπάρχει ανάμεσα στα οχήματα, τότε πέφτουμε στα 18 αυτοκίνητα. Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τα μαθηματικά και τη στατιστική, καταλήγουμε πως ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να βρούμε μία θέση στάθμευσης είναι να παραμείνουμε ακινητοποιημένοι σε ένα σημείο, έχοντας μπροστά μας περίπου 20 αυτοκίνητα είτε από τη μία, είτε και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Δείτε ακόμη: Σε ποια πεζοδρόμια μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα νόμιμα;

2

Σε αντίθεση με την κοινή λογική που έχουμε οι περισσότεροι η οποία θέλει να κινούμαστε συνεχώς ψάχνοντας να βρούμε μία ελεύθερη θέση, ο συγκεκριμένος τρόπος σύμφωνα με τους μαθηματικούς θα μας επιτρέψει να παρκάρουμε έπειτα από 9 λεπτά αναμονής! Αυτό θα συμβεί διότι οι υπολογισμοί λένε ότι τόσος χρόνος χρειάζεται για να αποδεσμευτεί μία θέση στάθμευσης. Και θα ρωτήσετε τώρα… από πού προκύπτει αυτό;

Δείτε ακόμη: Ποια οχήματα απαγορεύεται να παρκάρουν στον δρόμο πάνω από 24 ώρες;

Το παραπάνω αποτέλεσμα ακολουθεί τη λογική που λέει πως ο μέσος όρος στάθμευσης ενός οχήματος είναι οι 3 ώρες. Αν διαιρέσουμε αυτές τις 3 ώρες (180 λεπτά) με τα 20 αυτοκίνητα, τότε ο μέσος χρόνος είναι τα 9 λεπτά. Εάν τώρα τα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στον συγκεκριμένο δρόμο είναι περισσότερα, τότε ο χρόνος αναμονής μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Σίγουρα αρκετά πιο γρήγορος, εύκολος, άνετος και οικονομικός τρόπος από το να φέρνουμε συνεχώς βόλτες γύρω γύρω.

Εσείς τι λέτε; Μπορεί όντως να ισχύει αυτό; Δοκιμάστε το και πείτε μας τα αποτελέσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...