Airbnb για parking στην Ελλάδα - Ενοικιάζεις τη θέση στάθμευσης και πληρώνεσαι

Ονομάζεται Parkit και είναι μια εφαρμογή για smartphone που δημιούργησαν Έλληνες, ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα του parking, φέρνοντας χρήματα σε όποιον έχει μία θέση στάθμευσης.

  • -
  • -

Το airbnb των parking χαρακτηρίζουν την εφαρμογή τους οι τρεις Έλληνες που τη δημιούργησαν. Ονομάζονται Στέφανος Χατζής, Ευστράτιος Μαρκαντωνάκης και Δημήτρης Μπουλασίκης και πραγματικά δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καλύτερο τρόπο, ώστε να εξηγούν με μία φράση αυτό που κάνει η εφαρμογή που έφτιαξαν για κινητά.

Η εφαρμογή ονομάζεται Parkit και ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες αυτοκινήτων, ειδικά εκείνους που κινούνται μέσα στις πόλεις, να βρουν πιο εύκολα και γρήγορα μία ασφαλή θέση στάθμευσης για το όχημά τους. Ταυτόχρονα, επιτρέπει σε όποιον έχει μία διαθέσιμη θέση στάθμευσης να κερδίσει χρήματα από αυτήν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fc0076b03cde3fe0d3d454134a73e7af.jpg

Ποια είναι η λογική με την οποία λειτουργεί το Parkit;

Η λογική λειτουργίας του Parkit είναι απλή. Κάθε ιδιοκτήτης θέσης στάθμευσης, μπορεί να την ενοικιάζει για συγκεκριμένες ώρες, όταν δεν τη χρειάζεται, παίρνοντας κάποια χρήματα γι’ αυτή την παραχώρηση.

Δείτε ακόμα: Θέση parking σε πολυκατοικία - Πότε επιτρέπεται να νοικιαστεί;

Τα οφέλη από αυτό το σύστημα που εισάγει το Parkit είναι πολλαπλά, τόσο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται μεμονωμένα, όσο και για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fc0076b03cde3fe0d3d454134a73e7af.jpg

Αρχικά το προφανές, ο ιδιοκτήτης της θέσης στάθμευσης κερδίζει χρήματα από έναν χώρο που μέχρι τώρα έμενε άδειος για ώρες. Από την άλλη, ο άνθρωπος που θα νοικιάσει αυτή τη θέση για μερικές ώρες, βρίσκει να παρκάρει πιο εύκολα. Όσο για την κοινωνία, οι λιγότερες βόλτες που θα κάνει ο άνθρωπος που ψάχνει για parking μεταφράζονται σε μειωμένη κυκλοφορία στους δρόμους, άρα και ταχύτερες μετακινήσεις και λιγότερους ρύπους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3ce866e3ca0510682403c724dfa13d90.jpg

Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πραγματικπή ζωή το Parkit;

Το πιο απλό παράδειγμα είναι το εξής. Το πρωί που φεύγει κάποιος από το σπίτι του κάνει τη θέση στάθμευσης διαθέσιμη, για τις ώρες που θα λείπει και θα είναι στη δουλειά, σταματώντας τη διαθεσιμότητα την ώρα που ξέρει ότι επιστρέφει στο σπίτι. Σε αυτό το διάστημα που η θέση είναι κενή, κάποιος επισκέπτεται την περιοχή για ένα ραντεβού, μια βόλτα ή οποιονδήποτε άλλο λόγο. Χρησιμοποιώντας αυτή τη θέση το αυτοκίνητο είναι προστατευμένο και ο/η οδηγός γλιτώνει τις άσκοπες βόλτες. Φυσικά ξέρει από την αρχή πόσο μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητο.

Όταν ο ιδιοκτήτης της θέσης επιστρέψει στο σπίτι η θέση έχει ήδη αδειάσει, όμως πλέον ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει περισσότερα χρήματα από όσα είχε όταν έφυγε για τη δουλειά, χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να κάνει το οτιδήποτε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...