Αυτό είναι το πιο ακριβό πάρκινγκ του κόσμου! Πόσο κόστισε;

Το ποσό που δόθηκε για την πολυπόθητη θέση στάθμευσης σε αυτή την πόλη, είναι αντίστοιχο της τιμής μιας υπερπολυτελoύς κατοικίας στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Το Χονκ Κονγκ είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του πλανήτη. Η διαδικασία του παρκαρίσματος εκτυλίσσεται σε μαρτύριο για χιλιάδες πολίτες κάθε μέρα και όπως είναι λογικό, οι τιμές σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης αγγίζουν τα όρια της τρέλας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, θα ασχοληθούμε με μια θέση πάρκινγκ η οποία κατέχει το ρεκόρ τιμής πώλησης. 

parking

Στον αγοραστή κόστισε το απίστευτο ποσό των 1,3 εκατ. δολαρίων. Βρίσκεται στην περιοχή "The Peak", μία από τις ακριβότερες της κινεζικής μεγαλούπολης, όπου η τιμή μιας απλής θέσης στάθμευσης φέτος κυμαίνεται από 154.000 έως 296.000 $. Το 2021, οπότε αγοράστηκε το συγκεκριμένο πάρκινγκ, το μέσο κόστος ανέρχονταν στα 275,2 εκατ. 

Αντίστοιχα, οι τιμές μιας πολυτελούς κατοικίας στη συγκεκριμένη περιοχή με θέα το εντυπωσιακό λιμάνι και την πόλη, κυμαίνονται από 40 μέχρι 65 εκατομμύρια δολάρια, οπότε στην τελική συμφωνία, η πρόσθεση ενός ακόμη εκατομμυρίου για τη θέση πάρκινγκ, δεν ήταν τόσο… μεγάλη υπόθεση.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...