Στροφή της Toyota στα ηλεκτρικά, με την Toyota Battery

Μπορεί στα λόγια η Toyota να είναι σκεπτική απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως οι πράξεις δείχνουν ότι έχει βάλει ξεκάθαρη πλώρη προς την ηλεκτροκίνηση.

  • -
  • -

Η Toyota Motor Corporation κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και ενισχύει τον τομέα μπαταριών με την πλήρη εξαγορά της Primearth EV Energy (PEVE), η οποία μέχρι πρότινος ήταν κοινοπραξία με την Panasonic.

Η κίνηση αυτή δίνει στην Toyota τον πλήρη έλεγχο της PEVE, η οποία μετονομάζεται σε Toyota Battery Company Ltd από την 1η Οκτωβρίου 2024. Η εξαγορά της PEVE από την Toyota σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fb1803f772edadb2f17d85b8a7edced.jpg

Η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει την Toyota να αλλάξει ρότα

Παραδοσιακά, η Toyota επικεντρωνόταν στην τεχνολογία των υβριδικών οχημάτων. Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως ωθεί την εταιρεία να επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία των μπαταριών.

Δείτε ακόμα: Toyota Yaris Cross ηλεκτρικό! - Πότε θα πωλείται;

Η Toyota θα φτιάχνει δικές της μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με την πλήρη κατοχή της PEVE, η Toyota αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στην παραγωγή μπαταριών, βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, η μετονομασία σε Toyota Battery Company Ltd υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση και την φιλοδοξία της να γίνει leader στον τομέα αυτό.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Toyota στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b7b533a3ee0b047539f50712e258e433.jpg

Η PEVE, με έδρα στην πόλη Kosai της Ιαπωνίας, αποτελεί βασικό συνεργάτη της Toyota στην παραγωγή μπαταριών για υβριδικά οχήματα (HEV). Πλέον, η εταιρεία θα επεκτείνει την παραγωγή της για να συμπεριλάβει μπαταρίες και για τα νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV) και τα plug-in υβριδικά (PHEV) της Toyota.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...