Audi Q6 e-tron: Στην Ελλάδα το πολυτελές SUV - Τιμή

To νέο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής μάρκας ξεκινάει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, τόσο στην τετρακίνητη έκδοση των 388 ίππων, όσο και στην SQ6 e-tron των 517 ίππων.

  • -
  • -

Οι προτάσεις στα ηλεκτρικά SUV συνεχώς πληθαίνουν και οι αγοραστές, έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ! Τα νέα Audi Q6 e-tron και SQ6 e-tron λανσάρονται στην ελληνική αγορά, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή της βασικής έκδοσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Q6 e-tron είναι τετρακίνητο, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω που αποδίδουν συνδυαστικά 388 ίππους. Με 0-100 km/h σε 5,9 sec, είναι δεδομένο ότι οι επιδόσεις δεν θα λείψουν σε κανέναν. Ούτε και η αυτονομία όμως! Με τη μεγάλη μπαταρία των 100 kWh (94,9 kWh «καθαρή» χωρητικότητα) η αυτονομία αγγίζει τα 625 km.

Έως και 517 ίπποι!

Για εκείνους που η ισχύς των 388 ίππων δεν είναι αρκετή, σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το Audi SQ6 e-tron. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν 517 ίπποι, επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,3 sec και τελική ταχύτητα στα 230 km/h. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο SUV της Audi βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Είναι η ίδια που συναντάμε και στη νέα Porsche Macan και διαθέτει αρχιτεκτονική 800V.

Δείτε ακόμη: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Audi Q6 e-tron

Εκτός από την εξαιρετικά αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, υποστηρίζεται και αστραπιαία φόρτιση της μπαταρίας που αγγίζει έως και τα 270 kW! Κάπως έτσι, η μεγάλη μπαταρία γεμίζει από το 10% μέχρι και το σκαλοπάτι του 80% μέσα σε μόλις 23 λεπτά. Η τιμή του νέου Audi Q6 e-tron στην ελληνική αγορά ξεκινάει από 83.980 € για την έκδοση των 388 ίππων, δίχως να συμπεριλαμβάνεται το όφελος των 8.000 € από το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...