Anytime και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Οδική Ασφάλεια!

Η οδική ασφάλεια και παιδεία είναι υπόθεση όλων μας. Η Anytime και το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ακουστεί το μήνυμα ακόμα πιο δυνατά.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων έχει μειωθεί σημαντικά στη χώρα μας. Από τα 20.000 ετησίως στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σήμερα κατά 50%! Αυτό οφείλεται σε μία σειρά από παραμέτρους, οι οποίες εντοπίζονται στη βελτίωση της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση μίας σειράς φορέων. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Και αυτό είναι το μήνυμα που έχει περάσει η Anytime, προάγοντας μέσω της πρωτοβουλίας «Save the Day» την θετική κουλτούρα και παιδεία για την οδική ασφάλεια. Σήμερα, η Anytimeενώνει τις δυνάμεις της με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο το μήνυμα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και στις νεότερες ηλικίες.

Μία από τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη. Η γνώση και η παιδεία είναι δύο στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Έτσι, η Anytime και το I.O.AΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με τη στρατηγική τους συνεργασία θα φροντίσουν η νεότερη γενιά και οι μελλοντικοί οδηγοί να αποκτήσουν τις σωστές βάσεις μέσω του καινοτόμου προγράμματος «Κάν’ το Σωστά», το οποίο και απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 και περισσότεροι από 150.000 μαθητές έχουν αποκτήσει σημαντικές γνώσεις γύρω από την Οδική Ασφάλεια, ενώ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά της Anytime, η πρωτοβουλία Save the Day είναι μία σημαντική δράση που έχει στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την οδική ασφάλεια. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, προγράμματα εκπαίδευσης σε μαθητές, ενημερωτικές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, αλλά και σημαντικά αφιερώματα για την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, η καινοτόμα εφαρμογή Smart Drive δίνει νέα διάσταση στην οδική ασφάλεια, αφού δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αξιολογεί και να βελτιώνει τον τρόπο οδήγησης του, επιβραβεύοντας τον με χαμηλότερα ασφάλιστρα!

Σήμερα, η Anytime αναλαμβάνει την υποστήριξη του προγράμματος «Kάν’ το Σωστά» και έρχεται να ενισχύει την προσπάθεια ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των νέων παιδιών, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδηγικού περιβάλλοντος στο άμεσο μέλλον. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δέκα σχολεία της Αττικής και ουσιαστικά μέσω ενός απόλυτα διαδραστικού περιβάλλοντος θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Με τη χρήση νέας τεχνολογίας που περιλαμβάνει προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου, αλλά και γυαλιά προσομοίωσης μέθης, θα μπορέσουν να βιώσουν ως ένα βαθμό το συναίσθημα που προκαλείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να αντιληφθούν πόσο σημαντική και απαιτητική είναι η οδήγηση. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδεύεται από παρουσιάσεις οπτικού υλικού, ομιλίες και συζήτηση με τους μαθητές που έχει στόχο να τους φέρει πιο κοντά στις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Σίγουρα, η εξέλιξη της τεχνολογίας και η βελτίωση τομέων όπως η παθητική και η ενεργητική ασφάλεια, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να γίνουν οι μετακινήσεις μας ασφαλέστερες. Όμως, μέχρι την ημέρα που θα κάνει την είσοδο της στην αυτοκίνηση η αυτόνομη οδήγηση, ο ανθρώπινος παράγοντας θα εξακολουθεί να αποτελεί τη σημαντικότερη μεταβλητή στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας. Οι ενέργειες του οδηγού στο δρόμο είναι αυτές που θα επιτρέψουν ή θα αποτρέψουν ένα ατύχημα. Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Anytime και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» μέσω των πρωτοβουλιών «Save the Day» και «Κάν' το Σωστά» στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών, με στόχο την πρόληψη και την οδηγική κουλτούρα-παιδεία. Με σύγχρονα μέσα και παιδαγωγικές μεθόδους είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα που οδηγεί σε ασφαλέστερους δρόμους και στη δημιουργία καλύτερων οδηγών στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...