Save the Day: Μία νέα πρωτοβουλία για ασφαλέστερη οδήγηση στον δρόμο!

Μία νέα μεγάλη δράση ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια έχει ξεκινήσει η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Ας ξεκινήσουμε με κάποια καλά νέα. Η Ελλάδα ήταν το μοναδικό μέλος της ΕΕ που πέτυχε τον στόχο μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% το 2020 σε σχέση με το 2010. Αυτό όμως δυστυχώς δε σημαίνει πως ο δείκτης τροχαίων ατυχημάτων δεν παραμένει πολύ υψηλός. Στόχος πάντα θα είναι ο μηδενισμός αυτών και πρωτίστως των θανατηφόρων. Με αυτό το σκεπτικό και με αφορμή τις αλλαγές που έχουν φέρει στην αστική κινητικότητα οι νέες τεχνολογίες, η ηλεκτροκίνηση και οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, η Anytime ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού.

Η νέα πρωτοβουλία Save the Day είναι μια σημαντική δράση ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη μηδενική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο. Με την πρωτοβουλία Save the Day, στόχος είναι... να σωθεί η κάθε μέρα στους δρόμους και να αλλάξει ο τρόπος που ο κόσμος βλέπει την οδήγηση, με την ενίσχυση των οδηγικών ικανοτήτων, την παροχή νέων γνώσεων και την προώθηση μιας θετικής οδηγικής κουλτούρας.

anytime-adv-2

Σε συνεργασία με τη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy, οι εργαζόμενοι της Anytime παρακολούθησαν ήδη τα πρώτα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, δυνατότητα που θα δοθεί άμεσα και στους ασφαλισμένους της Anytime. Άλλωστε, ακόμα και άνθρωποι με πολυετή οδηγική εμπειρία κάνουν λάθη που μπορούν να αποβούν μοιραία. Σύμφωνα με έρευνες το 90% των τροχαίων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ενώ κάθε 2 λεπτά ο μέσος οδηγός εκτίθεται σε 400 διαφορετικά ερεθίσματα, λαμβάνει 40 αποφάσεις και κάνει 1 λάθος.

Μέσω αυτών των σεμιναρίων, οι άνθρωποι της σχολής εστιάζουν τόσο στην ενεργή αποφυγή όσο και στην έγκαιρη πρόληψη των ατυχημάτων, ενώ υπάρχει και πρακτικό μέρος που στοχεύει στη βελτίωση των οδηγικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων σε περίπτωση ανάγκης.

anytime-adv-3

Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης για όλους

Για την Anytime, το να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια είναι κινητήρια δύναμη και αυτό θέλει να το πετυχαίνει όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και με το θετικό αποτύπωμα που μπορεί να δημιουργήσει στη ζωή των ανθρώπων και στην κοινωνία, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Save the Day. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης μέσα από διαγωνισμούς, θέλοντας να βελτιώσει τον τρόπο οδήγησης νέων και μεγαλύτερων οδηγών και να μειώσει τις πιθανότητας τροχαίων ατυχημάτων.

Η πρωτοβουλία Save the Day περιλαμβάνει ακόμα ενημέρωση για την ασφάλεια των παιδιών στον δρόμο, εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερωτικές καμπάνιες στα social media που απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο ή περιέχουν χρήσιμες συμβουλές, αλλά και αφιερώματα γύρω από την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια αυτοκινήτου, ενώ θα δοθούν σημαντικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους της Anytime, που σκοπό θα έχουν την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η διαρκής εκπαίδευση των οδηγών και των πεζών μέσω κινήτρων οδικής ασφάλειας και η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που στοχεύουν στην ασφαλέστερη οδήγηση αποτελούν προτεραιότητα της Anytime. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Smart Drive, που λειτουργεί μέσω μίας εφαρμογής, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αξιολογεί και να βελτιώνει την οδήγησή του. Η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απότομη επιτάχυνση ή το φρενάρισμα, αλλά και τη χρήση κινητού, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λόγους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι, ανάλογα με το σκορ που συγκεντρώνει κάθε οδηγός στην εφαρμογή έχει τη δυνατότητα έκπτωσης στην ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και ευκαιρίες συμμετοχής σε challenges με πρόσθετα δώρα και εκπτώσεις.

Επιπλέον, η Anytime δημιουργεί υπηρεσίες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων. Λύσεις που σχετίζονται με την επιτόπου αντικατάσταση ελαστικών και μπαταρίας στο σημείο της βλάβης, με οικονομικότερο service και με δυνατότητα ενημέρωσης για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή έντονων καιρικών φαινομένων στον δρόμο.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν έμπρακτα, τη σταθερή δέσμευση της Anytime να δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και να υλοποιεί δράσεις, που έχουν θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και την κοινωνία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη δράση Save the Day της Anytime.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...