Η μεγάλη απάτη με τα κλεμμένα Ι.Χ – Τα βγάζουν ξανά προς πώληση

Οι συμμορίες που κλέβουν αυτοκίνητα αποδεικνύονται όχι μόνο πολυμήχανες στον τρόπο δράσης τους αλλά και μετά, στον τρόπο που τα διοχετεύουν στην αγορά!

  • -
  • -

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις Αρχές, αναφορικά με τις κλοπές αυτοκινήτων. Όπως έχουν διαπιστώσει, οι συμμορίες που κλέβουν τα αυτοκίνητα στη συνέχεια τα πωλούν ως μεταχειρισμένα μέσω συνεργαζόμενων εμποριών και κατόπιν τα ξανακλέβουν!  

Κλοπή, πώληση και… ξανά κλοπή

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η δημόσια τηλεόραση (ERTnews), στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη δημοσιογράφο Ελβίρα Κρίθαρη να τονίζει ότι η Αστυνομία και λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιτήδειοι αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α. που δεν επισκευάζονται, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τα νόμιμα έγγραφα τους!

Έχοντας λοιπόν στα χέρια τους μια νόμιμη άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες «κουμπώνουν» πάνω σε αυτά τα κλεμμένα αυτοκίνητα! Μάλιστα, συνεργάζονται και με εμπορίες μεταχειρισμένων ή αναρτούν αγγελίες στο διαδίκτυο πουλώντας τα, σε προνομιακές τιμές που στις περισσότερες των περιπτώσεων δε συμβαδίζουν με τα ισχύοντα δεδομένα της αγοράς.

Μάλιστα, το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο που δεν είναι λίγες οι φορές που γνωρίζοντας το νέο ιδιοκτήτη του μοντέλου, σπεύδουν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να του κλέψουν ξανά το αυτοκίνητο που του πούλησαν!

Η Αστυνομία μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει το κλεμμένο Ι.Χ, καθώς μπορεί να κάνει ταυτοποίηση από την πινακίδα που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Σε ποια περιοχή έκλεψαν Toyota Yaris σε 3’

Οι μάρκες αυτοκινήτων που κλέβουν κυρίως, γιατί ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των αγοραστών είναι τα Toyota Yaris και C-HR, τα Peugeot 108 και 208 και φυσικά τα Smart fortwo. Αυτοκίνητα δηλαδή εμπορικά και μεγάλη απήχηση τόσο στην αγορά των μεταχειρισμένων όσο και για ανταλλακτικά.

Θυμίζουμε, ότι στην Ελλάδα ετησίως κλέβονται 30.000 αυτοκίνητα, τα περισσότερα εξ αυτών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...