Προσοχή με το κλειδί - Μην κάνεις ποτέ αυτό το λάθος στο κινητό [video]

Ένα αθώο λάθος στις φωτογραφίες που ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να σου κοστίσει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προκαλέσουν τόσο θετικά, όσο και αρνητικά αποτελέσματα το γνωρίζαμε όλοι. Ελάχιστοι όμως, ξέρουν πως μια φωτογραφία στα social media αρκεί ώστε οι δράστες να αδράξουν την ευκαιρία και να κλέψουν ολόκληρο αυτοκίνητο

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κίνδυνο διατρέχουν όσοι τυχαίνει να αναρτήσουν στο διαδίκτυο φωτογραφία από το κλειδί του αυτοκινήτου τους. Κι αυτό γιατί, όπως θα δείτε στο video που δημοσίευσε το κανάλι Donut Media, ακόμη και κάποιος που έχει μηδενική εμπειρία από κλοπές, χρησιμοποιώντας εργαλεία και τεχνολογίες που μπορεί να βρει εύκολα στο διαδίκτυο, μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει ένα αντικλείδι για το αυτοκίνητο, μέσω μόνο της εικόνας.

keys

Δείτε ακόμη: Πώς κάνω online δήλωση κλοπής του αυτοκινήτου μου στην Αστυνομία;

Και πριν πείτε «Μα καλά, ποιος ανεβάζει το κλειδί του αυτοκινήτου του σε φωτογραφία;», σκεφτείτε όλες αυτές τις φαινομενικά «αθώες» φωτογραφίες ατόμων που επιδεικνύουν το νέο τους αυτοκίνητο κρατώντας τα κλειδιά στην εικόνα ή ακόμη και στιγμιότυπα από έναν καφέ ή μία έξοδο, όπου τα κλειδιά φαίνονται ενώ βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να ανεβάσετε κάτι αντίστοιχο, προσέξτε, διότι δεν έχουν καλό σκοπό όλα τα βλέμματα που μπορεί να δουν την φωτογραφία σας.

Δείτε την όχι και τόσο δύσκολη απόπειρα των ανθρώπων του Donut Media να κλέψουν ένα Mazda MX-5 στο video που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...