Αττική: 10 μήνες φυλακή και κατάσχεση μοτοσυκλέτας σε οδηγό - Δείτε τι έκανε

Δίχως αμφιβολία, η αστυνόμευση στους δρόμους έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και ένας αναβάτης, βίωσε από πρώτο χέρι τον πέλεκυ της δικαιοσύνης.

  • -
  • -

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας, που συνελήφθη από την Τροχαία στις 4 Απριλίου, σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και κατάσχεση της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε. Πιο συγκεκριμένα, ο αναβάτης παραβίασε το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αφορά τη διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνίας στους δρόμους.

Πρόκειται για μια βαρύτατη κατηγορία, αν αναλογιστούμε ότι εκτός από τη δική του ζωή, ο οδηγός του συγκεκριμένου δίτροχου θέτει σε κίνδυνο και τους λοιπούς χρήστες των δρόμων, όπως και τους πεζούς. Το τελευταίο διάστημα η αστυνόμευση έχει πολλαπλασιαστεί, με την Τροχαία να έχει ισχυρή παρουσία στους δρόμους, ειδικότερα σε περιοχές που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

Δείτε ακόμη: Τροχαία - Η Παράβαση του ΚΟΚ που έχει πρόστιμο 2.000 €

Τι προβλέπει το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα;

Συγκεκριμένα, το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει: «Όποιος διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους: α) με καταστροφή, βλάβη ή μετακίνηση εγκαταστάσεων ή οχημάτων, β) με τοποθέτηση ή διατήρηση εμποδίων, γ) με αλλοίωση σημείων ή σημάτων ή με τοποθέτηση ή διατήρηση εσφαλμένων σημείων ή σημάτων ή δ) με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, τιμωρείται: αα) με φυλάκιση έως τρία (3) έτη αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, ββ) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, γγ) με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δδ) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.2. Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου προκαλεί από αμέλεια τη διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας από την οποία μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...