ΛΕΑ: Παίρνει πινακίδες και διπλώματα η τροχαία στον Κηφισό

Νέο «γνωστό» σημείο παραβάσεων βρήκε η Τροχαία για να «τσακώνει» τους καταπατητές της ΛΕΑ, εντείνοντας τους ελέγχους.

  • -
  • -

Όσοι κινούνται στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, εκτός του ότι προκαλούν εκνευρισμό στους υπόλοιπους οδηγούς και προφανώς παρανομούν, εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της Τροχαίας. Οι έλεγχοι στη Νέα Εθνική Οδό, στην Αττική Οδό αλλά και στη λεωφόρο Κηφισού έχουν πληθύνει και οι παραβάτες τιμωρούνται παραδειγματικά. Μάλιστα, η Τροχαία δεν περιορίζεται σε ελέγχους τις καθημερινές, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Δείτε ακόμη: ΛΕΑ: Πότε επιτρέπεται να τη χρησιμοποιήσεις και πώς;

Τώρα, ένα νέο «γνωστό» σημείο παραβάσεων φαίνεται να ανακαλύφθηκε από τις Αρχές, καθώς σήμερα εντοπίσαμε μπλόκο που «τσάκωνε» τους παραβάτες της ΛΕΑ. Εκτός των γνωστών σημείων που έχουμε δει και παλαιότερα κλιμάκια της τροχαίας, τώρα φαίνεται πως οι έλεγχοι γίνονται ακόμη πιο συχνοί και σε περισσότερα σημεία. Ελπίζουμε πως αν οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους, ίσως δούμε μείωση στους παραβάτες, οι οποίοι οφείλουμε να πούμε πως «έκαναν πάρτι» καθημερινά περνώντας από εκεί. Θυμίζουμε πως, η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και των οχημάτων συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: Νέος ΚΟΚ: Οι 4 παραβάσεις που σε στέλνουν έως 10 χρόνια φυλακή

Ποια είναι η ποινή για τη ΛΕΑ;

Αν ένας οδηγός χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ και η παράβαση βεβαιωθεί είτε από την αστυνομία που μπορεί να βρίσκεται στο σημείο, είτε μέσω τεχνικών μέσων (κάμερες), τότε ο οδηγός σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορία τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα 6 μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...