Τροχαία Θεσσαλονίκης: Τελείωσαν οι σελίδες στα μπλοκάκια - Ρεκόρ παραβάσεων

Μέσα σε 24 ώρες, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατάφερε να εντοπίσει εκατοντάδες παραβάτες οδηγούς και να «κόψει» κλήσεις.

  • -
  • -

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο την οδική ασφάλεια, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειες τους, πραγματοποιεί συστηματικούς τροχονομικούς ελέγχους σε πολλά σημεία της πόλης.

Ποια ήταν ο πιο συνηθισμένη παράβαση;

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και βεβαίωσαν συνολικά (570) παραβάσεις εκ των οποίων (313) για παράνομη στάθμευση, (176) για υπερβολική ταχύτητα, (15) παραβάσεις για θορύβους, (27) για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και (39) λοιπές παραβάσεις.

Όλα τα παραπάνω, αφορούν ένα πολύ περιορισμένο χρονικό πλαίσιο 24 ωρών! Είναι βέβαιο λοιπόν ότι καθημερινά, πάρα πολλοί οδηγοί παραβιάζουν συστηματικά τον ΚΟΚ, προκαλώντας κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους λοιπούς χρήστες των δρόμων. Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολής του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χαλκιδικής, βραδινές ώρες χθες, παρείχαν συνδρομή πραγματοποιώντας ελέγχους οχημάτων, όπου διαπίστωσαν συνολικά (70) παραβάσεις που αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση.

Δείτε ακόμη: Σχεδόν 1.800 παραβάσεις σε μια εβδομάδα στην Κρήτη - Ποια ήταν η πιο συχνή;

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαιώνει ότι στο μέλλον, παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. Ειδικά κατά την περίοδο των εορτών, το πλήθος και η εντατικότητα των ελέγχων θα πολλαπλασιαστούν με στόχο οι οδηγοί και όλοι οι επιβάτες να μετακινούνται με ασφάλεια, αφού έχει παρατηρηθεί ότι στο συγκεκριμένο διάστημα του χρόνου, οι παραβάσεις αυξάνονται εκθετικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να οδηγούν ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ. Το τελευταίο, προκαλεί πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα υψηλής επικινδυνότητας, συνεπώς θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου το φαινόμενο να εξαλειφθεί πλήρως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...