Αττική: Ραντάρ χτύπησαν οδηγούς με 200 km/h - Δείτε σε ποιους δρόμους

Σαρωτικούς ελέγχους έκανε η Αστυνομία σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, βεβαιώνοντας χιλιάδες παραβάσεις. Ορισμένοι κινούνταν με 200 km/h, ενώ κάποιοι ήταν μεθυσμένοι.

 • -
 • -

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Τροχαία Αττικής, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες και ειδικά σε Λ. Μαραθώνος, Λ. Κηφισίας, Λ. Ποσειδώνος, για την αντιμετώπιση της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα.

bloko

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19-1-2024, Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), διενήργησαν περί τους 2.800 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων. Βεβαιώθηκαν 1.988 παραβάσεις εκ των οποίων οι 219 σε βαθμό πλημμελήματος, ως ακολούθως:

 • Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας: 376
 • Μη χρήση κράνους: 133
 • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 89
 • Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου: 81
 • Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 66
 • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 59
 • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 38
 • Ανασφάλιστο όχημα: 31
 • Λοιπές παραβάσεις: 1.115

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 299 πινακίδες, 353 άδειες κυκλοφορίας και 477 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 150 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 90 εξ αυτών.

Τρέχουν σαν τρελοί στους δρόμους και είναι μεθυσμένοι

Πέραν των ανωτέρω, συνελήφθησαν 5 οδηγοί, διότι κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Ορισμένοι από αυτούς, έπιασαν ή ξεπεράσαν τα 200 km/h. Αναλυτικότερα:

 1. Ο πρώτος εξ αυτών κατελήφθη να οδηγεί μοτοσυκλέτα επί της διασταύρωσης των Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Αλίμου στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης, χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας, με ταχύτητα 200 km/h, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 km/h.
 2. Ο δεύτερος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Βουλιαγμένης να οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης και χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας και αποτελεσματικό σιγαστήρα, καθώς σε επιγενόμενη μέτρηση με θορυβόμετρο προέκυψε ότι εξέπεμπε 106 db αντί 95 db. Πέραν των ανωτέρω, το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 200 km/h, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 km/h.
 3. Ο τρίτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Κηφισίας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 122 km/h, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 km/h. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,89 mg/l και (β) μέτρησης 0,92 mg/l εκπνεόμενου αέρα.
 4. Ο τέταρτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 192 km/h, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 km/h. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,42 mg/l και (β) μέτρησης 0,30 mg/l εκπνεόμενου αέρα.
 5. Ο πέμπτος εξ αυτών κατελήφθη ομοίως επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα και να κινείται με ταχύτητα 176 km/h, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 km/h.  

bloko

Οι ως άνω συνελήφθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 290Α του Ποινικού Κώδικα «περί επικίνδυνης οδήγησης» και κατά περίπτωση σύμφωνα με τα άρθρα 94 (στέρηση της απαιτούμενης κατηγορίας άδειας οδήγησης) και 42 (οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

bloko

Δείτε ακόμη: Υπερβολική ταχύτητα: Όλα τα πρόστιμα που ισχύουν στην Ελλάδα

Τα εμπλεκόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις κατά αυτών σχηματισθείσες δικογραφίες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...