Citroen: Το μοντέλο που κέρδισε τους πάντες τον Ιανουάριο του 2024

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της Citroen ήταν το πρώτο σε πωλήσεις. Ανήκει στην κατηγορία των supermini και οι τιμές του ξεκινούν από 17.000 ευρώ.

  • -
  • -

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2024 για τη Citroen. Η γαλλική μάρκα είδε το C3 να πραγματοποιεί μια εκπληκτική εκκίνηση, φιγουράροντας στην κορυφή των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας, τον Ιανουάριο.

c3

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο ταξινομήθηκαν 1.064 μονάδες του C3, επιτυγχάνοντας ποσοστό 29% στην κατηγορία B. Αντίστοιχα, την πρώτη θέση κατέκτησε το C3 Enterprise στην κατηγορία των μικρών VAN με ποσοστό 67,8%!

c3

Παράλληλα, η Citroen κατέκτησε την τρίτη θέση στο σύνολο των ταξινομήσεων για τον πρώτο μήνα του έτους, με 1.376 αυτοκίνητα (επιβατικά και επαγγελματικά) και μερίδιο 10,1%, ξεκινώντας με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα χρονιά και με μια πορεία που στοχεύει στην κορυφή. Στην αγορά των LCVs (εξαιρουμένων των pick-up), η γαλλική φίρμα βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 16,8%.

Τι κάνει τη διαφορά στο C3;

Το C3 είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα supermini. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση, μπορεί να εξατομικευτεί με κάθε πιθανό τρόπο, χάρη στου 190 εξωτερικούς συνδυασμούς, το εσωτερικό του είναι εξαιρετικά άνετο με τα καθίσματα Advanced Comfort να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη άνεση, ενώ τα 12 συστήματα υποβοήθησης βελτιώνουν περαιτέρω τα επίπεδα ασφάλειας. Φυσικά, δεν λείπουν τα ψηφιακά μέσα και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες.

c3

Από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι οι κινητήρες. Η Citroen το προσφέρει με μια γκάμα άκρως αποδοτικών συνόλων, όπως τον απλό 1.2 Puretech των 83 ίππων και τον ισχυρότερο 1.2 Puretech με τους 110 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το αυτόματο EAT6. Όσο για τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 BlueHDI αποδίδει 100 ίππους.

Δείτε ακόμη: To SUV της Citroen που καίει 4,5 ευρώ στα 100 km

c3

Πολλές από τις εκδόσεις δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό κυμαίνεται από 79 έως 87 ευρώ. Οι τιμές για το C3 εκκινούν από τα 17.000 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech 83 S&S YOU.  Ο 1.2 PureTech 110 S&S Plus τιμάται στα 19.500 ευρώ, ενώ η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο κοστίζει 22.200 ευρώ. Δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των εκδόσεων του C3

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το C3 όπως και όλα τα μοντέλα της Citroen συνοδεύονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και πενταετή Οδική Βοήθεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...