To SUV της Citroen που καίει 4,5 ευρώ στα 100 km

Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα SUV, με άπλετους χώρους, σύγχρονες τεχνολογίες και μοντέρνα εμφάνιση. Το βασικότερο είναι ότι καίει ελάχιστα.

  • -
  • -

Η Citroen διαθέτει στην γκάμα της μια σειρά αξιοπρόσεκτων μοντέλων, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών. Από το Ami, έως τα C3, C3 Aircross, C4, C4 X και C5 X, τα αυτοκίνητα παρέχουν λύσεις για κάθε ανάγκη, με την αισθητική, την άνεση στο εσωτερικό και τις αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης, να ενθουσιάζουν.

c5 aircross

Στα οικογενειακά, το C5 Aircross δεν έχει αντίπαλο σε ορισμένους τομείς και ειδικά στους χώρους. Αυτήν τη στιγμή, το γαλλικό SUV προσφέρεται στην άκρως ανταγωνιστική τιμή των 25.900 ευρώ για τη βασική έκδοση 1.2 PureTech 130 PS. Διαβάστε εδώ περισσότερα

c5 aircross

Το C5 Aircross διατίθεται εκτός από τον παραπάνω κινητήρα και ως diesel, αλλά και ως Plug in Hybrid. Τα αυτοκίνητα τεχνολογίας PHEV θεωρούνται ιδανικά, ενισχύοντας την απόλαυση του ταξιδιού χάρη στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης για τις καθημερινές μετακινήσεις και της απεριόριστης αυτονομίας για τα μεγαλύτερα ταξίδια λόγω της ύπαρξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

180 ίπποι με ελάχιστο κόστος

Στην περίπτωση του SUV της Citroen, το plug in hybrid σύνολο αποτελείται από ένα μοτέρ Puretech με αυτόματο κιβώτιο EAT8 κι έναν ηλεκτροκινητήρα 81,2 kW, με συνδυαστική απόδοση 180 ή 225 ίππους.

c5 aircross

Η βασική PHEV έκδοση των 180 ίππων κοστίζει στην Ελλάδα 44.950 ευρώ, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και, κυρίως, εντυπωσιακή οικονομία. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με το πρότυπο WLTP καίει κατά μέσο όρο 1,5 λίτρο βενζίνη και 13,2 κιλοβατώρες (kWh) ρεύμα για κάθε 100 km. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές

Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,816 €/λτ. και 13,6 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το C5 Aircross PHEV 180 χρειάζεται μόλις 4,5 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

c5 aircross

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το Citroen παραμένει εξόχως οικονομικό.   

Η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και η ταχύτερη λύση φόρτισης είναι με τη χρήση wallbox, αφού φορτίζει από το 0-100% σε λιγότερο από 2 ώρες με καλώδιο mode 3.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid e-EAT8 225 PS: Ζήτημα DNA

Τα 3 προγράμματα οδήγησης

c5 aircross

Το C5 Aircross διαθέτει 3 προγράμματα οδήγησης, που επιλέγετε μέσω του διακόπτη στην κεντρική κονσόλα: Αυτά λειτουργούν:

  • Ηλεκτρική: Το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση με ταχύτητα μέχρι τα 135 km/h, εξασφαλίζοντάς σας εντελώς αθόρυβη και εξαιρετικά ήρεμη οδήγηση. Η αυτονομία με αυτό το πρόγραμμα φτάνει τα 64 km (κύκλος WLTP).
  • Υβριδική: Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει αυτόματα τη διαχείριση μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας έτσι την ιδανική οικονομία.
  • Sport: Με προτεραιότητα στις επιδόσεις χάρη στον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος λειτουργεί υποβοηθητικά στον βενζινοκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ 180 hp και αντίστοιχη ροπή 360 Nm.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...