Citroen C5 Aircross Hybrid 136: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Το νέο C5 Aircross με το ήπια υβριδικό σύνολο των 136 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο αποτελεί πλέον μία ισχυρότερη και οικονομικότερη λύση για όσους θέλουν ένα ευρύχωρο, οικογενειακό SUV.

  • -
  • -

Τα μοντέλα της Citroen, ανέκαθεν φημιζόντουσαν για την ευρυχωρία και την πρακτικότητα που προσφέρουν. Το C5 Aircross δεν αποτελεί εξαίρεση, όντας ένα από τα πιο ευρύχωρα C-SUV της αγοράς. Πλέον διατίθεται στην Ελλάδα και σε μία νέα, εξηλεκτρισμένη έκδοση, με την ονομασία C5 Aircross Hybrid 136. Η νέα έκδοση διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων PureTech, με μια μπαταρία 48V και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW (29 PS). Αυτό το υβριδικό σύστημα επιτρέπει μέγιστη οδηγική άνεση, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2, ενώ η ισχύς του έχει αυξηθεί σε σχέση με το μη-υβριδικό αυτόματο 130άρι.

2

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 στοιχεία που πρέπει να ξέρεις, για να γνωρίσεις καλύτερα την νέα έκδοση του C5 Aircross:

1. Μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά

Αν και αποτελεί ένα ήπια υβριδικό μοντέλο, είναι από τα ελάχιστα της αγοράς που έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε φάσεις χαμηλού φορτίου και αμιγώς ηλεκτρικά για μικρή απόσταση. Ουσιαστικά θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας ενός πλήρως υβριδικού συστήματος. Αυτό οφείλεται και στον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει διπλάσια ισχύ από πολλά αντίστοιχα ήπια υβριδικά σύνολα της αγοράς.

3

2. Έχει έως και 20% χαμηλότερη κατανάλωση

Χάρη στο παραπάνω χαρακτηριστικό, αυτό σημαίνει πως το C5 Aircross γίνεται και σημαντικά οικονομικότερο, ειδικά σε αστικό περιβάλλον, συγκριτικά με το αυτόματο 130άρι. Συγκεκριμένα η ήπια υβριδική τεχνολογία το βοηθά να κάψει λιγότερο καύσιμο κατά 15% σε μεικτό κύκλο και κατά 20% μέσα στην πόλη. Αντίστοιχα χαμηλότερες είναι και οι εκπομπές, πέφτοντας στα 127 g/km. Μία διαφορά περίπου 15%.

3. Συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο

Το συγκεκριμένο σύνολο έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πρόκειται για ένα αυτόματου διπλού συμπλέκτη, το οποίο ονομάζεται ë-DCS6 και προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων, ενώ παράλληλα χάρη στην ενσωμάτωση του ηλεκτροκινητήρα εντός αυτού, εξασφαλίζεται η μέγιστη άνεση για τον οδηγό, ακόμα και στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης.

4

4. Προσφέρει καλύτερες επιδόσεις

Συγκριτικά με το 1.2 PureTech 130 EAT8 που αντικαθιστά, το νέο υβριδικό σύνολο, εκτός από χαμηλότερη κατανάλωση προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις. Ο χρόνος για τα πρώτα 100 km/h από στάση έχει βελτιωθεί κατά 0,1 sec (10,2 sec), ενώ η τελική ταχύτητα έχει ανέβει από τα 188 km/h στα 200 km/h. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ρεπρίζ και τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις χάρη στην υποβοήθηση που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας των 29 ίππων και 55 Nm.

Δείτε ακόμη: 17.000 ευρώ για το Νο1 αυτοκίνητο της Ελλάδας το 2024 - Δείτε ποιο είναι

5. Ξεκινά από 31.500 €

Αν και πιο αποδοτικό, το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid 136 δεν θεωρείται και αντίστοιχα ακριβό όταν ξεκινά από 31.500 € και προσφέρει έξτρα οικονομία χωρίς παραχωρήσεις στον εξοπλισμό. Στη βασική του έκδοση YOU! προσφέρει στοιχεία όπως:

  • Cruise Control & Speed Limiter
  • Πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας
  • Ανάρτηση Citroen Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Έγχρωμη οθόνη αφής 8"
  • My Citroen Play
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 12,3"
  • Ζάντες αλουμινίου 18" Swirl
  • Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια
  • Citroen LED Vision
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για τη βασική έκδοση που περιγράψαμε παραπάνω, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...