Google Maps: Η νέα λειτουργία που θα σώσει τους μηχανόβιους

Ακόμη μία νέα προσθήκη έκανε η Google στη δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης, κάνοντας τη ζωή των χρηστών ευκολότερη από ποτέ.

  • -
  • -

Οι Χάρτες της Google αποτελούν σίγουρα την πιο πολυχρησιμοποιημένη εφαρμογή πλοήγησης παγκοσμίως. Κάτι λογικό άλλωστε μιας και η πολυετής λειτουργία της σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη και συλλογή δεδομένων, την καθιστούν εξαιρετικά αξιόπιστη και εύχρηστη. Αυτή η επιτυχία όμως δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι της Google επαναπαύονται και γι’ αυτό συνεχώς έχουμε νέες προσθήκες και λειτουργίες που εμπλουτίζουν το Maps και κάνουν τη ζωή των χρηστών ακόμη πιο εύκολη. Η πιο πρόσφατη λοιπόν μπορεί να μην έχει να κάνει με την οδήγηση και την πλοήγηση άμεσα, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει το κοινό έμμεσα.

Πρόκειται για την προσθήκη που επιτρέπει πλέον στους χρήστες να παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες στον προορισμό τους. Έτσι μπορούν να γνωρίζουν και να προετοιμαστούν αναλόγως, είτε αυτό αφορά τη θερμοκρασία, είτε το αν βρέχει ή χιονίζει. Μέχρι στιγμής, η εν λόγω λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε iOS συσκευές, ενώ σύντομα θα προστεθεί και στα Android.

Δείτε ακόμη: Google Maps: Η άγνωστη λειτουργία που θα σε γλιτώσει από μεγάλο πρόστιμο

Google-Maps-καιροσ

Αυτό που βλέπουν οι χρήστες είναι ένα μικρό εικονίδιο αριστερά στο πάνω μέρος της οθόνης, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα καιρικών δεδομένων για την περιοχή που προβάλετε όπως θερμοκρασία και εκτίμηση για τις επόμενες ώρες, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν. Μάλιστα σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι διαθέσιμη και προβολή της ποιότητας αέρα. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τα ΙΧ, αλλά ειδικά για τις μοτοσικλέτες καθώς οι αναβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να αποφύγουν φαινόμενα όπως βροχή, χιόνι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα ή να τους βάλει σε κίνδυνο.

Google-Maps-poiotita-aera

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...