Πώς θα σβήσεις πινακίδες και αυτοκίνητο από το Google Maps

Όλοι χρησιμοποιούμε το Google Maps, κομμάτι του οποίου είναι το Street View, όμως δεν θέλουμε να φαίνονται προσωπικά μας στοιχεία όπως το σπίτι και το αυτοκίνητο. Πώς τα σβήνουμε;

  • -
  • -

Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, το Google Maps είναι με διαφορά η δημοφιλέστερη εφαρμογή πλοήγησης. Μία από τις λειτουργίες που προσφέρει είναι το Street View, δηλαδή η δυνατότητα να δει ο χρήστης ή η χρήστης τους δρόμους, σαν να περπατάει ή να κινείται με το αυτοκίνητο.

Για να προσφέρει αυτήν την εικονική περιήγηση το Street View πρέπει να περάσει από τους δρόμους ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με ειδική κάμερα, η οποία καταγράφει το περιβάλλον. Στη συνέχεια αυτές οι εικόνες ενώνονται και επεξεργάζονται από την Google, πριν δημοσιευτούν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f0167ca42dcb0fa300b313d1aff83eab.jpg

Το πρόβλημα με το Street View και η λύση

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, η απεικόνιση στο Street View μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία που δεν επιθυμούμε να είναι δημόσια ορατά, όπως πινακίδες κυκλοφορίας, αυτοκίνητα ή ακόμα και μέρος του σπιτιού μας.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Πώς θα βρεις με ένα κλικ την ακριβή τοποθεσία;

Ευτυχώς, η Google προσφέρει τη δυνατότητα θολώματος (blurring) συγκεκριμένων στοιχείων στις εικόνες του Street View. Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα μόλις βήματα:

1. Επισκεφθείτε το Google Maps:

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ή την τοποθεσία που θέλετε να θολώσετε στο πεδίο αναζήτησης.

2. Ενεργοποιήστε το Street View:

Κάντε κλικ στην επιλογή "Street View" στο κάτω μέρος της οθόνης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/faf74ea1fcf95582c699cd44c065220a.jpg

3. Επιλέξτε το στοιχείο που θέλετε να θολώσετε:

Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να μετακινήσετε το κίτρινο ανθρωπάκι στην τοποθεσία που θέλετε να θολώσετε.

4. Αναφέρετε το πρόβλημα:

Κάντε κλικ στην επιλογή "Σήμανση προβλήματος" ("Report a problem") στο κάτω μέρος της οθόνης.

5. Περιγράψτε το αίτημά σας:

Επιλέξτε την επιλογή "Θόλωση εικόνας" ("Blur an image") και στη συνέχεια "Προσωπικό όχημα" ("My car") ή "Το σπίτι μου" ("My home") ανάλογα με το τι θέλετε να θολώσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Άλλο" ("Other") εάν θέλετε να θολώσετε κάτι διαφορετικό.

6. Συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία:

Εισάγετε τη διεύθυνση email σας και μια σύντομη περιγραφή του λόγου για τον οποίο θέλετε να θολώσετε το συγκεκριμένο στοιχείο.

7. Υποβολή αιτήματος:

Κάντε κλικ στην επιλογή "Υποβολή" ("Submit") για να αποστείλετε το αίτημά σας.

Η Google θα εξετάσει το αίτημά σας και εάν εγκριθεί, το στοιχείο που θέλετε να θολωθεί θα γίνει θολό στην εικόνα του Street View εντός 24 έως 48 ωρών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...