Google Maps: Εμπιστεύτηκαν τους χάρτες και κόλλησαν στην άμμο[video]

Δεκάδες οδηγοί εμπιστεύτηκαν τυφλά την ταχύτερη διαδρομή που τους πρότεινε το Google Maps με αποτέλεσμα να κολλήσουν στο χώμα…

  • -
  • -

Εάν εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε χωρίς δεύτερη σκέψη τους χάρτες στο Google Maps, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Ειδικά αφού διαβάσετε την παρακάτω, αληθινή ιστορία, που έλαβε χώρα στο Las Vegas των ΗΠΑ, έπειτα από τον αγώνα της Formula 1.

Το μόνο πρόβλημα, ήταν το οδόστρωμα…

Η Shelby Easler αποκάλυψε στο TikTok την ιστορία της. Επιστρέφοντας στο Los Angeles, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει τον αγώνα της Formula 1 στο Las Vegas, ενημερώθηκε ότι επίκειται μια καταιγίδα στη διαδρομή της που θα την καθυστερούσε σημαντικά.

Έτσι, αποφάσισε να εμπιστευτεί τους χάρτες στο Google Maps προκειμένου να της προτείνουν την ταχύτερη δυνατή διαδρομή για την επιστροφή της στο L.A. Πράγματι, οι χάρτες της εμφάνισαν μια εναλλακτική διαδρομή γλιτώνοντας της μάλιστα και χρόνο 50’!

Το μόνο όμως πρόβλημα σε αυτή τη διαδρομή ήταν… το οδόστρωμα. Ο δρόμος δεν ήταν ασφαλτοστρωμένος αλλά περνούσε μέσα από την έρημο όπου όπως αντιλαμβάνεστε υπήρχε μπόλικη άμμος και πέτρες.

Όπως αποδείχθηκε όμως από το σχετικό βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok, η Shelby Easler, σε αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μόνη της! Υπήρχαν αρκετά ακόμα αυτοκίνητα που είχαν ακολουθήσει την ίδια πορεία, εμπιστευόμενοι προφανώς οι οδηγοί τους, τους χάρτες στο Google Maps, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να κολλήσουν στην άμμο!

Εκτός των άλλων, στο σημείο όπου βρισκόντουσαν δεν υπήρχε και σήμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ειδοποιήσουν για βοήθεια «στέλνοντας» τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας τους από το GPS.

Δείτε ακόμα: Αλλάζουν οι χάρτες στο Google Maps - Οι νέες μεγάλες διαφορές

Μάλιστα, η ατυχία τους συνεχίστηκε καθώς ούτε το «911» μπορούσε να τους βοηθήσει καθώς τόσο η αστυνομία όσο και η οδική βοήθεια ήταν απασχολημένες με την τρέλα που επικρατούσε στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στο τέλος και αφού πέρασαν κάμποσες ώρες, ιδιωτική εταιρεία ρυμούλκησε τα ακινητοποιημένα οχήματα πίσω στο Las Vegas, προκειμένου όσα είχαν υποστεί φθορές να επισκευαστούν.

Στον αντίποδα βέβαια, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, ότι το λάθος ήταν των οδηγών οι οποίοι ενδεχομένως όταν αναζητούσαν την ταχύτερη διαδρομή στους χάρτες της Google δε φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν και τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας στην αναζήτηση τους

Η Google δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πιθανή (;) γκάφα των χαρτών της αλλά το βίντεο έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο με χιλιάδες θεάσεις και σχόλια…

@justdoingshelbythings Still stuck in vegas send help 😭 #vegas #stuckinthedesert #f1 #freewayclosed #offroading #trafficjam #lost #sos #wherearewe #desert #donkeys ♬ origineel geluid - Tik Toker
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...