Google Maps: Οι 5 νέες λειτουργίες που πρέπει να ξέρεις τώρα

Η Google φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση των χαρτών, μάθε τι αλλάζει και τι θα βλέπεις πλέον στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Οι παλιότεροι ακόμα θυμόμαστε τις εποχές που είτε ρωτάγαμε στον δρόμο, είτε χρησιμοποιούσαμε παραδοσιακούς χάρτες για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Αυτές οι εποχές μοιάζουν να ανήκουν στην… παλαιολιθική εποχή, με τις εφαρμογές να έχουν αναλάβει την καθοδήγηση μας. Η πλέον δημοφιλής είναι το Google Maps, το οποίο και χρησιμοποιείται κατά κόρων. Η γνωστή εφαρμογή έχει ανανεωθεί και αναβαθμιστεί πρόσφατα, προσφέροντας νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες. Παρακάτω θα βρεις τις 5 σημαντικότερες αλλαγές που προσφέρει η πιο πρόσφατη ανανέωση. 

1. Immersive view!

Πρόκειται για την τρισδιάστατη ρεαλιστική απεικόνιση που όλοι γνωρίζουμε, η οποία μέχρι προσφάτως ήταν διαθέσιμη μόνο σε σημεία ενδιαφέροντος. Από φέτος, το Immersive View θα μας προσφέρει ρεαλιστική τρισδιάστατή απεικόνιση και της διαδρομής που έχουμε επιλέξει! Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε Android και iOS, αλλά αρχικά μόνο για περιορισμένο αριθμό πόλεων, και συγκεκριμένα στις Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, Σιάτλ, Τόκιο, Βενετία και Σαν Χοσέ.

2. Τεχνητή νοημοσύνη!

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον στη ζωή μας, και τη συναντάμε και στο Google Maps. Πλέον, με τη χρήση ΑΙ μπορείτε να βρείτε σημεία και τοποθεσίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε ένα εστιατόριο, το Google Maps θα σας προτείνει κάποιο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τις γεύσεις σας, αλλά και το budget που έχετε στη διάθεση σας. 

3. Μεγαλύτερη λεπτομέρεια

Αναβάθμιση θα υπάρξει και στην ποιότητα των χαρτών. Τα χρώματα θα είναι καινούργια και πιο ζωντανά, θα υπάρχει καλύτερη απεικόνιση δρόμων και κτιρίων, στοιχείο που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στον προσανατολισμό. Πιο ακριβείς θα είναι και οι πληροφορίες που αφορούν την καθοδήγηση, έτσι ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες να μπερδευτεί ο οδηγός.

4. Πληροφορίες για φορτιστές

Με δεδομένο ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έχουν… μπει για τα καλά στη ζωή μας, η αναβαθμισμένη εφαρμογή του Google Maps προσφέρει ακόμα πιο έγκυρη ενημέρωση για τα σημεία φόρτισης. Πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να μαθαίνει τους κοντινότερους σταθμούς, το είδος του φορτιστή, την ταχύτατα, αλλά και αν είναι ελεύθεροι ή κατειλημμένοι.

5. Λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας

Η ολοκληρωτική αναβάθμιση του Google Maps έρχεται από τη νέα λειτουργία Lens in Maps. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή θα μπορεί να αναγνωρίσει μέσω της κάμερας του χρήστη τα κτίρια που κοιτάζει. Για παράδειγμα, αν είστε σε ένα σημείο και θέλετε να γνωρίσετε τον περιβάλλοντα χώρο, μέσω του εικονίδιού Lens σκανάρετε το χώρο από το κινητό, και αμέσως σας ενημερώνει για σημεία ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο υπάρχει στην περιοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...