Google Maps: Πώς θα βρεις με ένα κλικ την ακριβή τοποθεσία;

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε μέρα το Google Maps για να πλοηγηθούν και να εντοπίσουν με ακρίβεια το σημείο που θέλουν.

  • -
  • -

Το Google Maps αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθοδηγώντας μας σε άγνωστες τοποθεσίες και διευκολύνοντας τις μετακινήσεις μας.

Ωστόσο, η ορθότητα των οδηγιών εξαρτάται άμεσα από την ακρίβεια με την οποία το Google Maps εντοπίζει την τοποθεσία μας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3172a25d127a471b79ef034f97631940.jpg

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ακρίβεια της τοποθεσίας μας;

Ο πρώτος τρόπος για να «βλέπει» πιο σωστά το κινητό πού βρισκόμαστε, είναι να ενεργοποιήσουμε την επιλογή «Υψηλή Ακρίβεια» στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου μας, στην επιλογή «Τοποθεσία». Η λειτουργία αυτή αξιοποιεί το GPS, το Wi-Fi και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να μειώσει το πιθανό σφάλμα στον εντοπισμό της θέσης μας.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Μεταμορφώνονται οι χάρτες - Οι νέες μεγάλες αλλαγές

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βαθμονόμηση με Live View, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ακρίβεια εντοπισμού. Πατώντας την μπλε κουκίδα και επιλέγοντας «Βαθμονόμηση με Live View», η λειτουργία Live View συνδυάζει την κάμερα του κινητού με την πραγματική εικόνα, προσφέροντας ρεαλιστική πλοήγηση. Στρέφοντας την κάμερα σε κτίρια, πινακίδες και ορόσημα, βοηθάμε το Google Maps να «αναγνωρίσει» το περιβάλλον και να βελτιστοποιήσει την τοποθεσία μας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/384e68e9cc14e77b2085dac2b2ce4dac.jpg

Πώς λειτουργεί το GPS και το Google Maps στο κινητό μας;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η τοποθεσία. Το GPS εντοπίζει την τοποθεσία μέσω δορυφόρων, με ακρίβεια έως 20 μέτρα. Η χρήση του Wi-Fi και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν επιπλέον ακρίβεια, μειώνοντας σημαντικά τα όποια λάθη. Σε κλειστούς χώρους ή περιοχές με εμπόδια, η ακρίβεια μπορεί να επηρεαστεί, καθώς χάνεται η οπτική επαφή με τους δορυφόρους.

Για βέλτιστη λήψη σήματος, είναι προτιμότερο να είμαστε έξω από κτίρια ή δάση. Επιπλέον, η ενεργοποίηση του ιστορικού τοποθεσίας μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες αναζητήσεις και μετακινήσεις.