Κομπίνα με κλεμμένες Lamborghini, Ferrari, Porsche και Maybach - Πώς τα «έφαγαν»

Έμπειροι απατεώνες έστησαν… δυνατή απάτη με θύματα ιδιοκτήτες πανάκριβων αυτοκινήτων, τα οποία τους τα πήραν με τη συγκατάθεσή τους!

  • -
  • -

Οι κλοπές αυτοκινήτων συχνά γίνονται από ευφυείς απατεώνες, οι οποίοι σκαρφίζονται πραγματικά πειστικούς τρόπους με θύματα πολλούς ανυποψίαστους ιδιοκτήτες. Στο Τορόντο του Καναδά, τρεις άνδρες έφτιαξαν πιστά αντίγραφα εγγράφων και υποδύθηκαν τους εκπροσώπους ενός μεγάλου, αναγνωρισμένου εμπόρου στην πόλη, κλέβοντας αυτοκίνητα μεγάλης αξίας. Παριστάνοντας λοιπόν ότι εκπροσωπούν τον συγκεκριμένο έμπορο, πήραν από τους ιδιοκτήτες τους πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Lamborghini Urus του 2020, Ferrari F8 Spider του 2021, Mercedes-Maybach GLS 600 του 2023, Porsche 911 Turbo του 2023, Mercedes-Benz E-Class του 2017 και Dodge Durango του 2021.

Στη φάκα της αστυνομίας οι απατεώνες

Ευτυχώς, οι αρχές πρόλαβαν να εξαρθρώσουν τη σπείρα των απατεώνων πριν αυτοί προλάβουν να εξάγουν τα αυτοκίνητα στο εξωτερικό, άρα και να χαθούν τα ίχνη τους για πάντα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η πιστότητα των εγγράφων που παρουσίασαν στους ιδιοκτήτες των πανάκριβων μοντέλων ήταν τέτοια, που θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τον οποιονδήποτε. Για την ώρα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολλές από τις λεπτομέρειες καθώς η υπόθεση είναι ακόμη ανοικτή, όμως συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώνονται πριν προχωρήσουν σε μεταβίβαση, να επαληθεύουν την ταυτότητα του αγοραστή και να υποπτεύονται αν κάποιος θέλει να αγοράσει το όχημά τους «στα τυφλά».

Συνολικά, τα αυτοκίνητα που έκλεψαν είχαν αξία άνω του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ με τη σύλληψη των δραστών κατασχέθηκε και υπερσύγχρονος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών, αλλά και ηλεκτρονικά που είχαν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τις μεθόδους ασφαλούς πληρωμής των τραπεζών.

Δείτε ακόμη: Η... κλοπή της χρονιάς - Τρύπησαν την οροφή και «σήκωσαν» 9 αυτοκίνητα

Όπως λένε οι αρχές, πίσω από τους τρεις απατεώνες υπάρχει μεγάλο κύκλωμα που βοηθάει σε «τεχνικά» ζητήματα, αναλαμβάνει τη διακίνηση των οχημάτων, το «κόψιμο» σε ανταλλακτικά ή την παραποίηση των χαρακτηριστικών του οχήματος (αρ. πλαισίου κλπ), οπότε σε αυτή τη φάση γίνονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι συνεργάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...