Νέο Suzuki Swift: Δες τι αλλάζει στην καινούργια γενιά

Η νέα γενιά του ιαπωνικού supermini κάνει την πρώτη της φυσική εμφάνιση, σχεδόν όπως θα περάσει και στην παραγωγή, μέσα στο 2024.

  • -
  • -

Αν και στην πινακίδα του αναφέρει την λέξη concept, το νέοSuzuki Swift φαίνεται στις νέες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σχεδόν έτοιμο να βγει στην παραγωγή. Την πρώτη του φυσική εμφάνιση σε κοινό θα κάνει μέσα στον Οκτώβριο, καθώς θα λάβει μέρος με την μορφή που βλέπετε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο, ενώ το επίσημο παγκόσμιο λανσάρισμα του θα γίνει μέσα στο 2024.

Βλέποντας τις φωτογραφίες παρατηρούμε μία ξεκάθαρα ομοιότητα με το υπάρχον Suzuki Swift, αλλά όταν παρατηρήσεις καλύτερα οι αλλαγές είναι πιο δραστικές. Το γενικότερο σχήμα παραμένει παραπλήσιο, αλλά έχουμε ολοκαίνουργιες εμπρός και πίσω όψεις, με μία ακμή να ενώνει πλέον το πάνω μέρος των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων μεταξύ τους. Άλλες αλλαγές που εντοπίστηκαν περιλαμβάνουν τις λαβές των πίσω θυρών, οι οποίες έχουν μετακινηθεί από την τρίτη κολόνα σε μια πιο παραδοσιακή θέση κάτω από το παράθυρο.

Suzuki-Swift-2024-2

Δεδομένου του ότι το Swift θέλει να διατηρήσει την φήμη μίας εξαιρετικά οικονομικής επιλογής, προβλέπεται δύσκολο το να δούμε κάποια εντυπωσιακή εξέλιξη από πλευράς τεχνολογιών που θα φέρει. Έχει επιβεβαιωθεί ότι διαθέτει έναν «κινητήρα υψηλής απόδοσης που θα επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόδοσης και απόδοσης καυσίμου».

Κάτω από το καπό πιθανότατα θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του τρέχοντος συνόλου των 1,2 lt με την ηλεκτρική υποβοήθηση των 12V και απόδοσης 83 ίππων, ενώ ο κινητήρας των 1,4 lt και 129 ίππων που βρίσκουμε στο Swift Sport δεν είναι απίθανο να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Suzuki-Swift-2024-3

Στις εικόνες που διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στην Ιαπωνία μπορούμε να δούμε και την καμπίνα του νέου Swift, η οποία φαίνεται να έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής τοποθετημένη στο πάνω μέρος του ταμπλό, μαζί με αναλογικά όργανα και μια μικρή ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων. Νέα είναι και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, με τους περιστροφικούς διακόπτες της σημερινής γενιάς να αντικαθίστανται με πιο μινιμαλιστικά φυσικά χειριστήρια.

Από πλευράς εξοπλισμού ασφαλείας η Suzuki επιβεβαίωσε ότι το βασικό πακέτο θα περιλαμβάνει υποστήριξη πέδησης με διπλό αισθητήρα, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων και σύστημα παρακολούθησης του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Στην Κέρκυρα με Suzuki Vitara Strong Hybrid

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το πεντατάχυτο χειροκίνητο του τρέχοντος αυτοκινήτου είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επιστρέψει με στόχο φυσικά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κόστους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...