Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων και σε γνωστή αλυσίδα αξεσουάρ αυτοκινήτου!

Σε 13 επιχειρήσεις βρήκαν παραβάσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης, επιβάλλοντας τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα.

  • -
  • -

Πολλά και βαριά πρόστιμα ήταν το αποτέλεσμα των ελέγχων του Υπουργείου Ανάπτυξης σε καταστήματα τα οποία σχετίζονται με τον χώρο του αυτοκινήτου, με τις τιμωρίες να αφορούν διαφορετικές παραβάσεις σε κάθε περίπτωση.

Ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε σχετικές δηλώσεις αναφέροντας τη σημασία αυτών των ελέγχων, το μεγάλο ύψος των προστίμων, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες του υπουργείου του οποίου ηγείται ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fcbc30e12df5a6cad7057da3bf2158bd.jpg

Από τα 140.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ύψος των προστίμων, πάνω από το μισό ποσό επιβλήθηκε στην αλυσίδα καταστημάτων «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ». Συγκεκριμένα, το ποσό του προστίμου έφτασε τα 78.725,44 ευρώ, για τη διάθεση προϊόντων με αυξημένο περιθώριο κέρδους.

Δείτε ακόμα: Έβαλα νοθευμένη βενζίνη; Με καλύπτει η ασφάλεια;

Το υπόλοιπο ποσό επιβλήθηκε σε πρατήρια καυσίμων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω πρατήρια είναι 9 στην Κεφαλλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική. Το συνολικό ύψος που θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα πρατήρια είναι περίπου 60.000 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c6ae10c690c3c821dfe6c92637c3cc47.jpg

Φυσικά, η επιβολή ενός προστίμου δεν συνεπάγεται και την πληρωμή του, καθώς οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...