Πώς θα βρεις την πιο φθηνή βενζίνη με ένα κλικ στο κινητό σου;

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτοξευτεί εκ νέου, φθάνοντας ή ξεπερνώντας τα 2 ευρώ το λίτρο, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν την πιο φθηνή βενζίνη; Πώς όμως γίνεται αυτό με ένα κλικ.

  • -
  • -

Το κόστος της βενζίνης είναι ένας μεγάλος βραχνάς για κάθε νοικοκυριό. Με τη μέση τιμή να αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο στην Ελλάδα, πολλοί είναι αυτοί που είτε περιορίζουν τις μετακινήσεις, είτε αναζητούν το φθηνότερο βενζινάδικο προκειμένου να ανεφοδιάσουν το όχημά τους.

Για να εντοπίσεις τα πρατήρια που πωλούν αυτήν τη στιγμή τη φθηνότερη βενζίνη στο σημείο που βρίσκεσαι ή σχεδιάζεις να επισκεφθείς, δεν έχεις παρά να εισέλθεις στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ή να κατεβάσεις την εφαρμογή στο Android ή iOS κινητό σου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/085208d064e12ce5d226a560564c6633.jpg

Πατώντας εδώ, από το smartphone έχει τη δυνατότητα να εντοπίζεις τις επιχειρήσεις υγρών καυσίμων που πωλούν την πιο φθηνή βενζίνη. Η fuelGR χαρτογραφεί και καταγράφει σε καθημερινή βάση το σύνολο των πρατηρίων της Ελλάδας και σε βοηθάει να εντοπίζεις τις πιο συμφέρουσες τιμές κοντά σου.

Μετρώντας πάνω από 320.000 χρήστες και 5.600 πρατήρια, είναι η πιο ακριβής και ανανεωμένη έκδοση γύρω από την ελληνική αγορά καυσίμων.

pratiria

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιείς την GPS τοποθεσία σου, και έπειτα η εφαρμογή σου δείχνει:

  • Τα πιο κοντινά και φθηνά πρατήρια
  • Ιστορικό τιμών για κάθε πρατήριο και απόκλιση τιμής από τον μέσο όρο
  • Τι καύσιμα προσφέρουν
  • Σε τι απόσταση βρίσκονται και ποιο θα είναι το κόστος μετάβασης ως εκεί
  • Ακριβή διεύθυνση, θέση στον χάρτη, και street view
  • Αξιολογήσεις χρηστών
  • Ένδειξη 24ωρης λειτουργίας
  • Επιπλέον παροχές που προσφέρει το πρατήριο (π.χ. μίνι μάρκετ)

Η φθηνή βενζίνη δεν πάντα η καλύτερη

Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε, πως αρκετά πρατήρια επιλέγουν να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων, προβαίνοντας σε αθέμιτες πρακτικές. Αυτό σημαίνει ή χαμηλότερης ποιότητας καύσιμα δηλαδή νοθευμένη βενζίνη ή αντλίες που λειτουργούν παράνομα βάζοντας στο ρεζερβουάρ λιγότερο καύσιμο.

Δείτε ακόμη: Νοθευμένο καύσιμο: Πώς το εντοπίζω, τι πρέπει να κάνω;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς οι επιπτώσεις στο όχημα ενδέχεται να είναι σοβαρές. Ειδικά στα νέας γενιάς αυτοκίνητα, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν οι σχετικές λυχνίες στην οθόνη αμέσως μόλις οι αισθητήρες εντοπίζουν κακής ποιότητας καύσιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...