Εκλογές 2023: Για πόσες μέρες θα είναι Δωρεάν τα διόδια στις εθνικές οδούς

Οι οδηγοί των οχημάτων θα μπορούν να περνούν ελεύθερα τα διόδια για κάποιες ημέρες σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

  • -
  • -

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου έως και τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, θα γίνεται δίχως την καταβολή αντιτίμου. Ο λόγος είναι οι εκλογές του 2023, ώστε να διευκολυνθούν όσοι μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν. Οι μπάρες θα είναι σηκωμένες και στη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου και αφορά όλους τους οδηγούς.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Ποιος θα πληρώσει τα διόδια

Οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις. Βάσει των σχετικών συμβάσεων συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ της πολιτείας και των εν λόγω εταιρειών, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους όποτε το επιθυμεί, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων.

Διαβάστε επίσης: Μοτοσυκλέτες στα διόδια: Επιτρέπεται να προσπερνούν την ουρά;

Κάθε φορά όμως που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από την πλευρά της επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων του, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει για τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...