Προσοχή: Τα διόδια είναι δωρεάν αλλά οι μπάρες κατεβασμένες στις εθνικές οδούς

Οι οδηγοί θα περνούν ελεύθερα τα διόδια σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των εκλογών. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις διελεύσεις. Δείτε τι θα ισχύσει ακριβώς.

  • -
  • -

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως και το πρωί της Δευτέρας, οι οδηγοί θα μπορούν περνούν τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο, λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Οι οδηγοί ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τις διελεύσεις πρέπει να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και να είναι προσεκτικοί, καθώς οι μπάρες των διοδίων δεν θα είναι ανεβασμένες. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Hellastron, για λογαριασμό των μελών της, (Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός, Οδός Κεντρικής Ελλάδος, Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Εγνατία Οδός,  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Για πόσες μέρες θα είναι Δωρεάν τα διόδια στις εθνικές οδούς

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Προσοχή στις μπάρες στα διόδια

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...