Απόδραση Σαββατοκύριακου: 5 tips για οικονομικό και ασφαλές ταξίδι

Με τις εξορμήσεις να αυξάνονται σιγά σιγά όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι, ποιος είναι ο πιο αποδοτικός και ασφαλής τρόπος για να ταξιδέψουμε;

  • -
  • -

Πολλοί είναι αυτοί που πλέον, καθώς πλησιάζουμε προς την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούν τις σύντομες εξορμήσεις σε κοντινούς αλλά και πιο μακρινούς προορισμούς. Με τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα να κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνιση τους, μεγάλο ποσοστό των κατοίκων που βρίσκονται στα αστικά κέντρα φεύγουν αναζητώντας μερικές στιγμές χαλάρωσης μακριά από την βαβούρα και το άγχος της πόλης.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και τον ήλιο να λάμπει, άπαντες επιθυμούν να ταξιδέψουν και να χαλαρώσουν έστω για μικρό χρονικό διάστημα. Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, προκειμένου να ταξιδεύουμε οικονομικά και με ασφάλεια; Ακολουθούν οι 5 δικές μας συμβουλές:

1. Φορτώνουμε σωστά το αυτοκίνητο

Ο χώρος αποσκευών πρέπει να είναι τακτοποιημένος, με τα βαρύτερα αντικείμενα χαμηλά και τα πιο ελαφριά, ψηλά. Αν ο χώρος δεν σας φτάνει, προμηθευτείτε μια μπαγκαζιέρα οροφής με ειδική πιστοποίηση ασφαλείας. Και φυσικά, τα βαρύτερα αντικείμενα τοποθετούνται στον χώρο αποσκευών, όχι στην μπαγκαζιέρα.

2. Ελέγχουμε την κατάσταση του αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητό μας θα κάνει πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα, σε απαιτητικές συνθήκες, οπότε θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και «ετοιμοπόλεμο». Αν δεν υπάρχουν οι γνώσεις να ελέγξουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο, το καλύτερο είναι να κάνουμε μια επίσκεψη στον μηχανικό μας. προληπτικά. Τέλος, δεν ξεχνάμε την πίεση στα ελαστικά!

3. Φτιάχνουμε σωστή θέση οδήγησης

Ρυθμίζουμε τη θέση οδήγησης ώστε να φτάνουμε άνετα στα χειριστήρια. Αν τεντώσουμε το χέρι, οι καρποί θα πρέπει να φτάνουν στη στεφάνη του τιμονιού. Η πλάτη δεν θα πρέπει να βρίσκεται ούτε σε πολύ «όρθια», ούτε πολύ «ξαπλωμένη» θέση. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε καλά από όλους τους καθρέπτες και μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα το όριο του αυτοκινήτου σας, είτε κοιτάζετε μπροστά, είτε πίσω.

4. Ξεκινάμε το ταξίδι ξεκούραστοι

Η απόλυτη προσοχή είναι απαραίτητη κατά την οδήγηση. Πρέπει να ξεκινάμε το ταξίδι μας ξεκούραστοι, οπότε το προηγούμενο βράδυ καλό θα ήταν να κοιμηθούμε καλά, ώστε να έχουμε το… 100% του εαυτού μας διαθέσιμο, αν χρειαστεί. Ιδανικά, καλό θα ήταν να ταξιδέψουμε την ημέρα, αφού αποδεδειγμένα, η προσοχή μας είναι αυξημένη τις πρωινές ώρες.

5. Επιλέγουμε το σωστό καύσιμο

To βασικότερο κεφάλαιο για το αυτοκίνητό μας, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψει, είναι το καύσιμο που θα επιλέξουμε. Τα καύσιμα Crystal Next καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες των οδηγών όχι μόνο λόγω της εξοικονόμησης καυσίμου που προσφέρουν αλλά και χάρη στα οφέλη που προκύπτουν από την καλύτερη συντήρηση των μηχανικών μερών. Με εξοικονόμηση καυσίμου έως 8%* στην αμόλυβδη και έως 10%** στο diesel, τα καύσιμα Crystal Next προσφέρουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται οικονομία και ακόμα μικρότερη επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Τα καύσιμα ελίν Crystal Next (diesel & unleaded), διαθέτουν ειδικά μελετημένη σύνθεση για προστασία από φθορές, μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αποδοτικότητα από τις χαμηλές στροφές και καλύτερη επιτάχυνση. Παράλληλα, προστατεύουν τον κινητήρα, αλλά και το περιβάλλον, με ισχυρή αντιρρυπαντική δράση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ελίν είναι η μοναδική εταιρεία που παρέχει Τριπλή Δέσμευση Ποιότητας, ένα καινοτόμο πρόγραμμα τριπλού ελέγχου των καυσίμων και των λιπαντικών της στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχουν και οι κορυφαίοι, ανεξάρτητοι φορείς παγκοσμίου βεληνεκούς Bureau Veritas και Lloyd’s Register. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αγοράζοντας καύσιμα ελίν δεν επιτυγχάνουμε μόνο οικονομία για την τσέπη μας, αλλά και ασύγκριτη ποιότητα για το όχημά μας. 

Διαβάστε περισσότερα για την ελίν και βρείτε το πλησιέστερο πρατήριο!

Ελίν


*LAT/AUTH Report No 19.RE.0067.V1, 22/04/2019. ** Έκθεση 220/20 (26.3.2020) του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος, τις συνθήκες οδήγησης, την επιλεγμένη διαδρομή κτλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...