Πέταξαν τούρτα στο αφεντικό της Volkswagen – Δείτε το video

To περιστατικό σημειώθηκε στη συνάντηση των μετόχων του VW Group. O CEO του ομίλου ήταν ο στόχος, αλλά απέφυγε μαεστρικά την τούρτα.

  • -
  • -

Ομάδα ακτιβιστών εισέβαλε στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση των μετόχων του VW Group, διαμαρτυρόμενη με τον τρόπο τους για την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια γυμνόστηθη γυναίκα που είχε ζωγραφισμένη στην πλάτη της την έκφραση «Dirty Money», δηλαδή «βρώμικα χρήματα» διέκοψε την ομιλία του CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που βρισκόταν στο βήμα εκείνη τη στιγμή, ενώ ένας άλλος του πέταξε τούρτα.

vw

Ο Oliver Blume κατάφερε να αποφύγει με μια κίνηση την τούρτα η οποία κατευθύνονταν προς το πρόσωπό του και κατέληξε στον τοίχο από πίσω.

Γιατί διαμαρτύρονται οι ακτιβιστές

Οι πράσινοι ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο γερμανικός όμιλος βλάπτει με τις ενέργειές του το κλίμα και ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο «καθαρά» ως όφειλαν. Επίσης, θεωρούν πως στο εργοστάσιο στην επαρχία Xinjiang της Κίνας, οι συνθήκες εργασίες είναι κάκιστες, με τη μειονότητα των Ουιγούρων να εργάζεται καταναγκαστικά.

Οι Ουιγούροι είναι μουσουλμανική μειονότητα της Κίνας και οι διακρίσεις εναντίον αυτών των ανθρώπων εντός της Κίνας έχουν επικριθεί πολλάκις από διάφορους οργανισμούς. Βέβαια, η Volkswagen αρνείται ότι υπάρχει έστω και ένδειξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εργοστάσιό της.

vw

Διαβάστε επίσης: Η Volkswagen απολύει μεγαλοστελέχη της! Τι έχει συμβεί;

Κάποιοι όμως, όπως ο Haiyuer Kuerban του Παγκόσμιου Κογκρέσου Ουϊγούρων, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας παραβιάζονται μόνιμα και επιβάλλεται να διεξαχθεί έρευνα στις εγκαταστάσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...