Η Volkswagen απολύει μεγαλοστελέχη της! Τι έχει συμβεί;

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Volkswagen στο λογισμικό των αυτοκινήτων της (κυρίως των ηλεκτρικών), την οδήγησαν σε δραστικές κινήσεις.

  • -
  • -

Το τμήμα λογισμικού της Volkswagen, η Cariad, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική αναδιοργάνωση, με όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου εκτός από ένα να απολύονται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα. Η μονάδα, η οποία ιδρύθηκε υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου VW Herbert Diess, δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της και να υπερβεί τον προϋπολογισμό της, γεγονός που συνέβαλε στην αποχώρηση του Diess πέρυσι.

Οι απολύσεις αναμένεται να εγκριθούν από το εποπτικό συμβούλιο της Cariad σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, με μόνο τον επικεφαλής προσωπικού της μονάδας να γλιτώνει ενδεχομένως. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Volkswagen αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης που έχουν καθυστερήσει τις εργασίες σε σημαντικά νέα μοντέλα οχημάτων, όπως το Porsche e-Macan και το Audi Q6 e-tron.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b6e507e3eed74d40660159a66d09a0fb.jpg

Η μεγάλη καθυστέρηση λογισμικού έφερε μαζικές απολύσεις

Η εταιρεία σχεδίαζε να λανσάρει ένα λογισμικό αυτοκινήτων σε ολόκληρη την εταιρεία, σχεδιασμένο για να επιτρέψει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 από το 2026. Ωστόσο, το λανσάρισμα αναβλήθηκε κατά δύο χρόνια λόγω προβλημάτων στην Cariad.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου Volkswagen ID.3 στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία αναλύει την Cariad και τα έργα της και ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις αλλά όχι για το προσωπικό. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τμήμα λογισμικού, η Cariad και η ανάπτυξη λογισμικού οχημάτων παραμένουν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής του ομίλου Volkswagen.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/60f628199bcb782fee6be7a8d57a4be5.jpg

Το λογισμικό είναι ο νέος πρωταγωνιστής στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η αναδιάρθρωση της Cariad υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία του λογισμικού στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να αναπτύξουν οχήματα επόμενης γενιάς που μπορούν να ενσωματώσουν αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες αυτοκινήτων. Η κίνηση της Volkswagen να εξορθολογήσει το τμήμα λογισμικού της θα μπορούσε να τη βοηθήσει να παραμείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό και να διατηρήσει τη θέση της ως ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...