Αυτόν τρέμουν όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων - Και ειδικά οι Γερμανοί

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος έχει την δύναμη να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και δη στου Γερμανούς, αυτός δεν είναι άλλος, από τον Donald Trump…

  • -
  • -

Ο Donald Trump όπως μαρτυρούν οι έως τώρα σφυγμομετρήσεις στις Η.Π.Α, πολύ δύσκολα θα ηττηθεί από τον Joe Biden στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2024. Αυτό όμως είναι κάτι που απεύχονται, όπως ο διάολος το λιβάνι, οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και κυρίως… οι Γερμανοί.

Δασμούς, φραγμούς και κυρώσεις

Ο Trump κάθε άλλο παρά συμπαθεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή είναι και η πιο κομψή διατύπωση που μπορεί να κάνει κανείς αναφορικά με τη γνώμη που έχει ο εκκεντρικός πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Σε περίπτωση λοιπόν που εκλεγεί για δεύτερη φορά στον προεδρικό θώκο της χώρας, ο Trump, θα προσπαθήσει σίγουρα να ανατρέψει την ηλεκτρική μετάβαση της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά συγχρόνως, θα κάνει τη ζωή και όλων όσων επιθυμούν να εισάγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα του, το λιγότερο… δύσκολη. Και όχι όμως μόνο ηλεκτρικά.  

Συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές και δη οι Γερμανοί, κινδυνεύουν με τεράστιες απώλειες καθώς ο Trump έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα επιβάλλει υπέρογκους δασμούς και εμπορικούς φραγμούς στους «αλλοδαπούς» εισαγωγείς, όχι μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα που θα επιθυμούν να… «εισέλθουν» στη χώρα του.

«Εμάς μας επιβάλλουν υψηλότατους δασμούς και κάνουν τα πάντα για να μας καταστρέψουν οικονομικά» δήλωσε πρόσφατα σε ομιλία του απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του κόμματος του για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές και συνέχισε τονίζοντας ότι «Εάν δεν αλλάξουν στάση άμεσα, να είστε σίγουροι ότι θα επιβάλουμε δασμούς 20% σε όλα τα αυτοκίνητά που θέλουν έρθουν στη χώρα μας».

Υπάρχει ωστόσο λύση κατά τον ίδιο. Να φτιάχνουν τα αυτοκίνητα τους οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές στις Η.Π.Α, αποκλειστικά με Αμερικανούς εργαζομένους… Οι Η.Π.Α εισάγουν κοντά στα 2 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως από την Ευρώπη, με τα μισά από αυτά, να προέρχονται από τη Γερμανία και τα περισσότερα εξ αυτών, να είναι πολυτελή οχήματα.

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη επιβάλλει δασμούς 10% στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τις Η.Π.Α, ενώ οι Η.Π.Α επιβάλλουν δασμούς 2,5% σε αυτοκίνητα ευρωπαϊκής προέλευσης και 25% στα ελαφρά φορτηγά.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk δηλώνει δημοσίως ότι οι Κινέζοι θα μας συντρίψουν

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούμενες προφανώς τον Trump, είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τον τερματισμό όλων των δασμών ανάμεσα σε Ευρώπη και Η.Π.Α! Παρότι, BMW, Mercedes-Benz και Volkswagen έχουν εργοστάσια στις ΗΠΑ… Τα περισσότερα ωστόσο από τα οχήματά που πωλούν στην εγχώρια αγορά, εξακολουθούν να έρχονται… από την Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...