Υπάρχει τρόπος ένα ντίζελ VW Golf TDI να περάσει μια Ferrari 488 Pista στην ευθεία; [Video]

Για να δούμε τι έγινε στο «400άρι»

  • -
  • -

Αρκετές φορές έχουμε δει βελτιωμένα Volkswagen Golf να «δικάζουν» πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα, πολλές φορές και supercars, όπως Ferrari και Lamborghini. Συνήθως αυτά τα Golf είναι τα GTI και τα R, που με τους πολύ βελτιώσιμους βενζινοκινητήρες 2.0 λίτρων, αλλά και το ταχύτατο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο DSG, γίνονται δύσκολοι αντίπαλοι.

Τι γίνεται όμως αν μιλάμε για ένα πετρελαιοκίνητο Golf TDI χωρίς καμία μηχανική τροποποίηση; Θεωρητικά, δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι σε ένα αυτοκίνητο όπως η Ferrari 488 Pista. Και όντως έτσι είναι. Αν όμως θέλουμε οπωσδήποτε να βρούμε έναν τρόπο ώστε το γερμανικό hatchback να περάσει μπροστά;

Μια κόντρα με head-start για το Golf είναι μονόδρομος. Η Ferrari στήνεται ακίνητη στη γραμμή εκκίνησης και το Golf έρχεται από πίσω με φόρα. Με πόσα km/h όμως πρέπει να έρθει για να μην καταφέρει η 488 Pista να καλύψει τη διαφορά μέσα στα 400 μέτρα; Στο βίντεο δίνεται η απάντηση. Θα «μαρτυρήσουμε» πάντως, ότι χρειάζεται αρκετά περισσότερα από 100 km/h για να μην το προλάβει η Ferrari μέχρι τον τερματισμό.

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο Golf κινείται από έναν 1,6-λίτρων πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 105 ίππους και 250Nm ροπής. Η Ferrari 488 Pista από την πλευρά της, παίρνει ζωή από έναν 2-πλοτούρμπινο V8, 3.900cc, με 720hp και 770Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το βάρος της αγγίζει τον ενάμιση τόνο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...