Η ΕΕ θα επιβάλλει δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά – Αντιδρούν VW και Mercedes

Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους ευρωπαίους κατασκευαστές.

  • -
  • -

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει καιρό το εν λόγω σενάριο και όπως μαρτυρούν πηγές από τις Βρυξέλλες δε θα αργήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Η ΕΕ θα επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς στην εισαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα εδάφη της καθώς κρίνει, ότι η μάχη ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Κινέζους κατασκευαστές τείνει… να χαθεί.

Με στόχο να ανακοπεί η ορμή των Κινέζων

Η ΕΕ θεωρεί ότι η κινεζική κυβέρνηση επιδοτεί συνεχώς και με τεράστια κεφάλαια την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία ως προς την κατασκευή και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και πιστεύει πως ο μόνος τρόπος για να ανακόψει αυτήν την ορμή προς την Ευρώπη και συγχρόνως να προστατεύσει και τη δική της αυτοκινητοβιομηχανία είναι η επιβολή δασμών.

Οι εισαγωγές κινέζικων BEV στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 14% πέρσι, χωρίς μάλιστα οι μεγάλοι παίχτες από την Κίνα να έχουν δείξει ακόμα τη δύναμη τους. Από την άποψη ότι τόσο η BYD όσο και η SAIC, τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς την ΕΕ δηλώνοντας απογοητευμένο από αυτές τις εξαγγελίες, χωρίς να κάνει καμία περαιτέρω αναφορά! Μένει βέβαια να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι μεγάλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, όπως η VW και η Mercedes-Benz, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν δηλώσει αντίθετοι στην επιβολή δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα, φοβούμενοι πιθανά αντίποινα της Κίνας προς αυτούς.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα το BYD Atto 3

Αναλογιστείτε την ζημιά που θα μπορούσαν να πάθουν στις πωλήσεις τους τόσο το Group VW όσο και η Mercedes-Benz αν η κινεζική κυβέρνηση αύξανε και αυτή τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων στα εδάφη της.

Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη αγορά αλλά με την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο που όχι μόνο η VW και η Mercedes αλλά το σύνολο των κατασκευαστών, εξαρτάται από αυτήν…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...