H κίνηση της VW δείχνει πόσο μεγάλη μάρκα έχει γίνει η Skoda

Στο portfolio του VW Group η τσεχική εταιρεία κατέχει περίοπτη θέση. Το brand της Skoda έχει εκτοξευτεί εμπορικά και ο γερμανικός όμιλος το στηρίζει με κάθε τρόπο

  • -
  • -

Ο γερμανικός κολοσσός θεωρεί τη Skoda ως μία από τις κορυφαίες φίρμες και για να αποδείξει την εμπιστοσύνη του, της ανέθεσε την αποκλειστική εξέλιξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0.

skoda platform1

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τις Skoda και Volkswagen για νέα μοντέλα σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Λατινική Αμερική. Ήδη η τσεχική μάρκα έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα για την ινδική αγορά, παρουσιάζοντας την MQB-A0-IN και πλέον αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη για την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πλατφόρμα MQB-A0 χρησιμοποιείται παγκοσμίως και αποτελεί τη βάση για καινούρια μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε εισαγωγικές κατηγορίες μεγέθους/τιμής. Η Skoda αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το Volkswagen Group στην Ινδία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αφρική. Στις αρχές Ιουνίου, ένα νέο SUV, το Kushaq, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, πατώντας πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, την οποία θα μοιραστεί και το επερχόμενο Slavia.

skoda platform2

Για τις ανάγκες περαιτέρω εξέλιξης της MQB-A0, η εταιρεία θα προβεί σε πρόσληψη επιπλέον μηχανικών

Ο Thomas Schäfer, επικεφαλής της Skoda Auto, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη εντός του Volkswagen Group και ταυτόχρονα ενισχύουμε την έδρα της εταιρείας ως σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο ανάπτυξης για τον όμιλο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε πολλούς νέους πελάτες χάρη στην MQB-A0 σε νέες, πολλά υποσχόμενες αγορές».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...