Κρήτη: 16 αυτοκίνητα και μηχανάκια βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας! [video]

Σε «νεκροταφείο αυτοκινήτων» μετατράπηκαν παραλίες στην Κρήτη μετά την καταιγίδα που έπληξε το νησί. Το θέαμα που αντίκρισαν οι δύτες ήταν απίστευτο.

  • -
  • -

Μέχρι πρότινος η παραλία της Αγίας Πελαγίας θεωρούνταν από τις πιο όμορφες και καθαρές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την καταιγίδα όμως, τόσο η κολύμβηση όσο και η αλιεία απαγορεύονται, καθώς τα αντικείμενα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

kriti

Θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, κατέγραψε ο φακός των δυτών μετά την συγκλονιστική πλημμύρα που έπληξε την Κρήτη. Κατά την επιχείρηση ανάσυρσης, οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απόκοσμο θέαμα. 16 αυτοκίνητα και μηχανάκια σε Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο, προφυλακτήρες, ελαστικά και άλλα εξαρτήματα ήταν θαμμένα στον βυθό.

Τα οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα

Η θάλασσα μετατράπηκε σε «νεκροταφείο οχημάτων», καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στο βυθό. Ανάμεσα στους δύτες που έζησαν την παράδοξη εμπειρία και αντίκρισαν όλο το βιός των ντόπιων κάτω από νερό, ο 19χρονος Μιχάλης Μακριδάκης.

kriti

Ο σιωπηλός κόσμος του βυθού προκαλεί δέος. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων κατέληξαν στη θάλασσα. Ενδεικτικό είναι ότι 3 εβδομάδες, μετά ακόμη «πνίγεται» στη λάσπη.

Ο καθαρισμός της παραλίας Αγίας Πελαγίας έχει ολοκληρωθεί, αλλά η κολύμβηση και η αλιεία ακόμη απαγορεύονται. Όταν κριθεί από τους ελέγχους ότι η θάλασσα είναι και πάλι ασφαλής θα αρθεί η απαγόρευση.

Πηγή: neakriti.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...