Ο επικίνδυνος ελληνικός δρόμος με τις 27 φουρκέτες, που θες οπωσδήποτε να πας! [video]

Ο παράδεισος αλλά και η κόλαση κάθε οδηγού και κάθε αυτοκινήτου. Ο δρόμος που θες οπωσδήποτε να οδηγήσεις με το αυτοκίνητο των ονείρων σου, αλλά μάλλον δεν θα θέλει η οικογένειά σου.

  • -
  • -

Στέκεσαι στο ψηλότερο σημείο, κοιτάς από κάτω τις 27 αλλεπάλληλες φουρκέτες και αισθάνεσαι όλα τα συναισθήματα μαζί. Ενθουσιασμό, ανυπομονησία, προσμονή, χαρά, αλλά και φόβο, δέος, ίσως ακόμα και τρόμο.

Αυτός ο ελληνικός δρόμος δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι τα 4,7 km που κάθε λάτρης της οδήγησης θέλει να βρεθεί, για να αναμετρηθεί με τα δικά του όρια και γιατί όχι, να τα ξεπεράσει. Πώς να νιώσεις κάτι διαφορετικό όταν βλέπεις αυτή την αλληλουχία στροφών, σε έναν δρόμο που δεν έχει ευθεία πουθενά;

kallikratis-kapsodasos-dromos-27-fourketes

Η ταυτότητα της διαδρομής είναι απλή. 4,7 km μήκος, 500 μέτρα διαφορά υψομέτρου από το χαμηλότερο μέχρι το ψηλότερο σημείο, πλάτος που δεν είναι αρκετό ούτε για μονόδρομο και μία χάραξη-ποίημα.

Δείτε ακόμαΝέο μεγάλο έργο στην Αττική! Δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση σε πασίγνωστο δρόμο

Πού είναι αυτός ο δρόμος με τις 27 φουρκέτες;

Αυτό το επικό κομμάτι δρόμου ξεκινάει από το χωριό μετά το χωριό Καψοδάσος και αποτελεί κομμάτι της διαδρομής που το ενώνει με το χωριό Καλλικράτης. Συνολικά τα δύο χωριά χωρίζουν περίπου 11 km και η υψομετρική τους διαφορά φτάνει τα σχεδόν 800 μέτρα, όμως το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι είναι εκείνο που αναφέραμε ήδη.

27-fourketes-kapsodasos-kallikratis-kriti

Φυσικά αυτός ο παράδεισος του petrolhead βρίσκεται στην Κρήτη, εκεί όπου βρίσκονται μερικές από τις ομορφότερες, πολυπλοκότερες αλλά και πιο απολαυστικές διαδρομές της Ελλάδας.

Όσο για τα όρια ταχύτητας αλλά και τα προσωπικά του κάθε οδηγού, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ανάγκη να πας τέρμα γκάζι για να τα βρεις. Ακόμα κι αν κινείσαι νόμιμα, η χάραξη είναι τέτοια που θα σε κάνει να κουραστείς για να την καλύψεις όλη. Ειδικά όταν θα την κάνεις για 10η συνεχόμενη φορά…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...