Κρήτη: Βάζουν 19 θέσεις φόρτισης σε υψόμετρο 830 μέτρων - Δείτε σε ποιο χωριό

Στην εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχωρά Δήμος στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο φημισμένα χωριά.

  • -
  • -

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποκτούν τα Ανώγεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για μείωση του κόστους που αφορά στην ενέργεια. Ο Δήμος Ανωγείων υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τη ΔΕΗ για την παραχώρηση της χρήσης κοινοχρήστων χώρων και πλέον είναι θέμα χρόνου να τοποθετηθούν οι σταθμοί.

kriti

Συγκεκριμένα, στα Ανώγεια θα διαμορφωθούν 10 κοινόχρηστοι χώροι για 19 συνολικά θέσεις φόρτισης δημοσίως προσβάσιμες θέσεις, από τον Πάροχο Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) & Ηλεκτροκίνησης.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση, όπως παραχωρήσει τη χρήση αυτών των θέσεων στον Πάροχο Υπηρεσιών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) και Ηλεκτροκίνησης, προκειμένου να εγκατασταθούν από αυτόν σταθμοί και σημεία φόρτισης Η/Ο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και ιδίως τον ν. 4710/2020. Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης χρήσης ορίζεται στα εννέα έτη, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και με δυνατότητα να παραταθεί για έξι ακόμη έτη, μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και έγγραφη συμφωνία των δυο πλευρών (εκμισθωτή και μισθωτή).

fortistes

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στους κάτοχους κάρτας Δημότη Ανωγείων, εφόσον τυγχάνουν ιδιοκτήτες Ηλεκτρικών Οχημάτων θα παρέχεται έκπτωση 10% επί του κόστους φόρτισης/ επαναφόρτισης του Η/Ο.

Δείτε ακόμηΑυτοί είναι οι πιο γρήγοροι φορτιστές στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη συμφωνία με τη ΔΕΗ ΑΕ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες μας, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης στο ΑΠΕ ΜΠΕ για μείωση του κόστους του ενεργειακού σε συνάρτηση με την εγκατάσταση και λειτουργία και του δεύτερου Φωτοβολταϊκού Συστήματος, ισχύος 51,03 kWp.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...