Κ. Μητσοτάκης: Θα γίνει φθηνότερο το diesel;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, λέγοντας πως οι αυξήσεις είναι πράγματι υψηλές.

  • -
  • -

Με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις να πολιορκούν τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα στο πλαίσιο των ομιλιών στη Βουλή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο κύριος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης μόνο για το 2022 θα φτάσουν τα 13 δισ. ευρώ, διεμήνυσε ότι η πολιτική των  επιδοτήσεων, της μείωσης φορολογίας και της ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος θα συνεχιστεί και το 2023 ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση και στην τιμή του diesel κίνησης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε αρχικά πως έχει δίκιο για την αύξηση του πετρελαίου και στη συνέχεια δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει πιθανή μείωση. Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι κάτι το οποίο θα το εξετάσουμε, διότι σε αυτό έχετε δίκιο, πράγματι, οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος των προϊόντων. 'Αρα, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εξετάσουμε. Δεν το είχαμε υπολογίσει πριν από δύο μήνες ότι θα συνέβαινε αυτή η απότομη αύξηση του diesel. Μετράμε τις δυνατότητές μας και θα δούμε αν είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης».

Το diesel κίνησης έφτασε τα 2,121 € το λίτρο

Η τιμή του diesel αυτήν τη στιγμή, με βάση του Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέρχεται πανελλαδικά στα 2,121 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων κοστίζει 2,034 €. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε το πετρέλαιο να αυξάνεται συνεχώς, προκαλώντας ασφυξία στους κατόχους diesel και κυρίως στους επαγγελματίες.

Δες εδώ πού υπάρχει η φθηνότερη βενζίνη του κόσμου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...