20 ευρώ βενζίνη: Πόσα χιλιόμετρα θα κάνω με ένα supermini κι ένα SUV; Παραδείγματα

Με την τιμή της βενζίνης να βρίσκεται μόνιμα μεταξύ 1,8 και 2 € το λίτρο, η χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου είναι μια πολύ δαπανηρή συνήθεια.

  • -
  • -

Το αυτοκίνητο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων οδηγών. Χρησιμοποιείται για κάθε είδους μετακίνηση, από το πήγαινε-έλα στη δουλειά, έως ένα ταξίδι ή μια μονοήμερη βόλτα αναχυψής. Με τις τιμές των καυσίμων όμως να βρίσκονται μόνιμα σε υψηλά επίπεδα, η χρήση του είναι εξαιρετικά δαπανηρή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της βενζίνης αυτήν τη στιγμή ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 1,902 ευρώ το λίτρο. Αυτό σημαίνει πως για να γεμίσεις ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων θες 95,10 €.

benzini

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των οδηγών σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, βάζει 20 €, δηλαδή λίγο περισσότερα από 10 λίτρα βενζίνης. Με αυτή την ποσότητα καυσίμου, η απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα όχημα είναι περιορισμένη και η ώρα για το επόμενο χαρτονόμισμα των 20 € έρχεται κάθε φορά όλο και συχνότερα.

Φυσικά, το πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει ένα αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, εξαρτάται από το πόσο καίει. Άλλο είναι να έχεις ένα supermini, άλλο ένα compact SUV κι άλλο ένα μεγαλύτερο ΙΧ. Ας δούμε όμως ορισμένα παραδείγματα:

Στην περίπτωση που έχεις στην κατοχή του ένα Opel Corsa με κινητήρα 1,2 κ.εκ., το οποίο καταναλώνει κατά μέσο όρο 6 λίτρα στα 100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες, τότε με 20 € βενζίνης θα διανύσεις γύρω στα 175 χλμ.

benzini

Με ένα SUV όπως το Peugeot 3008, στην έκδοση με τους 130 ίππους, με ένα 20άρικο θα καλύψεις μια απόσταση 140 χλμ. αν λάβουμε υπόψη ότι καίει σε ρεαλιστικές συνθήκες 7,5 λτ/100.

Δείτε ακόμη: Οδηγείς με αναμένο λαμπάκι βενζίνης; Δες τι ζημιά προκαλείς

Αν το αυτοκίνητό σου καταναλώνει περισσότερο, ας πούμε γύρω στα 9 λίτρα, τότε, με τα ίδια χρήματα, η απόσταση μειώνεται στα 116 χλμ. Με απλά λόγια, τα 20 ευρώ σε καύσιμα δεν φτάνουν ούτε για να πας και να επιστρέψεις από Αθήνα-Χαλκίδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...