Δείτε το γρηγορότερο Tesla του κόσμου να πιάνει 350 km/h [video]

Τα πιο εντυπωσιακά από όλα, είναι το πόσο γρήγορα επιταχύνει μέχρι εκεί και ο χώρος που χρειάζεται για να φρενάρει!

  • -
  • -

Όταν η Tesla παρουσίασε το Model S Plaid και ανακοίνωσε τις επιδόσεις του, πολλοί την αμφισβήτησαν. Έλεγε, ότι θα φτάνει τα 320 km/h τελικής ταχύτητας, ωστόσο ο ηλεκτρονικός «κόφτης» για τον πρώτο καιρό, έκοβε την επιτάχυνση στα 260 km/h. Αργότερα, με ένα update στο λογισμικό, προστέθηκε το Track Mode, στο οποίο ο οδηγός μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα έως τα 280 km/h. Η Tesla λέει ότι ο κόφτης θα μετακινηθεί στα 320 km/h σε μετέπειτα αναβάθμιση.

Μια ομάδα Καναδών όμως, δεν έχει την υπομονή να περιμένει και αποφάσισε να παρακάμψει τον ηλεκτρονικό κόφτη. Ξεκλείδωσαν τη μονάδα διαχείρισης του οχήματος και αφαίρεσαν τον περιοριστή, με αποτέλεσμα το Model S Plaid που έχουν στην κατοχή τους να επιταχύνει μέχρι να… τελειώσει ο διαθέσιμος χώρος! Μπήκαν σε έναν αεροδιάδρομο λοιπόν και αποφάσισαν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου των 1.020 ίππων.

Δείτε ακόμη: 76χρονη «τρελαίνεται» με την επιτάχυνση του Tesla Model S Plaid!

Κατάφεραν να πιάσουν 216 μίλια ανά ώρα ή αλλιώς, 348 km/h, ενώ θα μπορούσαν να αγγίξουν ακόμη υψηλότερο νούμερο αν δεν έπρεπε να… φρενάρουν. Τα φρένα των Tesla Model S Plaid δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, αναλογιζόμενοι τις ικανότητες του οχήματος. Πολλοί ιδιοκτήτες το έχουν επισημάνει και η Tesla προσφέρει εναλλακτική εκ των υστέρων τοποθέτησης κεραμικών δίσκων με ενισχυμένες δαγκάνες, έναντι 20.000 δολαρίων.

Δείτε τη video - δοκιμή μας για το Tesla Model 3 Long Range

Οι Καναδοί, τοποθέτησαν ένα αντίστοιχο σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους, αλλά όχι αυτό που προσφέρει η Tesla. Ακόμα και έτσι, χρειάστηκαν περίπου 1,8 χιλιόμετρα για να φρενάρει από αυτή την ταχύτητα. Ο αεροδιάδρομος έχει συνολικό μήκος στα 3 χιλιόμετρα, οπότε περισσότερη ώρα επιβράδυνε, παρά επιτάχυνε! Να αναφέρουμε, ότι το Tesla Model S Plaid του video είναι απολύτως εργοστασιακό. Οι μόνες αλλαγές, είναι τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport και τα κεραμικά φρένα της Mountainpass Performance.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...