XEV Yoyo: Ήρθε Ελλάδα το μικρό ιταλικό ηλεκτρικό – Πόσο κοστίζει; [video]

Η αυτονομία του ικανοποιεί για καθημερινή χρήση και η τελική ταχύτητα δεν το περιορίζει στα στενά. Το XEV Yoyo ήρθε στη χώρα μας, ως ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Με τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας να έχουν μπει στο στόχαστρο εδώ και μερικά χρόνια, όλοι οι κατασκευαστές κοιτάνε προς την ηλεκτροκίνηση. Οι καθαρότερες πόλεις με λιγότερα καυσαέρια και βέβαια, φασαρία, θα είναι πραγματικότητα σε μερικά χρόνια, ωστόσο για τις αστικές μετακινήσεις, τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή αλλιώς, τα micro cars, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το XEV Yoyo έφτασε ήδη στην Ελλάδα και πρόκειται για μια δελεαστική πρόταση μετακίνησης στην πόλη.

Οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές του XEV Yoyo

Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 2,53 μέτρα. Παρκάρει ακόμη και κάθετα, ενώ χωρίς τις μπαταρίες, ζυγίζει λιγότερα από 500 κιλά. Το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από ατσάλι υψηλής αντοχής για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ τα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος είναι πλαστικά και 3D printed για χαμηλότερο κόστος παραγωγής, αλλά και αντικατάστασης.

Ο κινητήρας κινεί τον πίσω άξονα και αποδίδει 20 ίππους. Χωρίς να εντυπωσιάζει η απόδοση, καταφέρνει να εξασφαλίσει τελική ταχύτητα στα 80 km/h, οπότε η χρήση του δεν περιορίζεται στα στενά αλλά μπορεί να βγει και σε κεντρικό δρόμο, όπως λεωφόρους και επαρχιακούς.

Τι αυτονομία έχει το XEV Yoyo και πόσο γρήγορα φορτίζει;

Οι μπαταρίες στο XEV Yoyo είναι αποσπώμενες. Πλήρως φορτισμένες, εξασφαλίζουν 150 χιλιόμετρα αυτονομίας σύμφωνα με την εταιρεία. Το ενεργειακό τους περιεχόμενο φτάνει στα 10,4 kWh και είναι τεχνολογίας LFP (φωσφορικού σιδήρου ιόντων λιθίου).

Δείτε ακόμη: To micro car που φορτίζει από τον ήλιο!

Ένα από τα προνόμια του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου είναι η δυνατότητα εξαγωγής της μπαταρίας, για να τοποθετηθεί μια ήδη φορτισμένη. Από την άλλη η διαδικασία της φόρτισης δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, αφού από το 30% μπορεί να γεμίσει στο 100% μέσα σε 4 ώρες.

Η τιμή και ο εξοπλισμός του XEV Yoyo

Το μικρό και χαριτωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την ιταλική εταιρεία, είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Κατασκευάζεται στην Κίνα και η τιμή του στην Ελλάδα θα ξεκινά από τις 16.990 €, χωρίς τα προγράμματα επιδότησης της ελληνικής κυβέρνησης. Στον εξοπλισμό συναντάμε αρκετά στοιχεία άνεσης, όπως σύστημα κλιματισμού, αλλά και ασφάλειας, όπως φρένα με ABS. Το εσωτερικό δείχνει άνετο και πρόθυμο να φιλοξενήσει τους επιβάτες. Μάλιστα υπάρχει και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...