Squad: To micro car που φορτίζει από τον ήλιο [video]

Με ένα ηλιακό πάνελ που μπορεί να συλλέξει έως και 20 χιλιόμετρα αυτονομίας, το νέο τετράτροχο μοντέλο πόλης κάνει έως 120 χιλιόμετρα με μια φόρτιση εκμηδενίζοντας το κόστος μετακίνησης.

  • -
  • -

Παρκάρει παντού, ελίσσεται με μαεστρία στα στενά της πόλης και σε προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα, σε αντίθεση με μια δίτροχη μοτοσυκλέτα. Το Squad είναι μια πολλά υποσχόμενη κατασκευή που έχει σαν στόχο να δείξει το μέλλον σε ο,τι αφορά τις αστικές μετακινήσεις. Είναι διθέσιο, ηλεκτροκίνητο και καλύπτει το κενό από τα δίτροχα και τα ηλεκτρικά σκούτερ μέχρι τα αυτοκίνητα. Εφοδιάζεται με αφαιρούμενες πόρτες, αλλά και ένα ηλιακό πάνελ που συλλέγει ενέργεια.

Δείτε τη video-δοκιμή μας για το επαναστατικό Citroen Ami

Πόσο θα κοστίζει το Squad;

Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Solar Quad και έχει μια μπαταρία που πλήρως φορτισμένη, αρκεί για να καλύψεις 100 χιλιόμετρα. Οι ηλιακοί συλλέκτες σε μια ηλιόλουστη ημέρα προσφέρουν έως και +20% αυτονομίας, δηλαδή 20 χιλιόμετρα επιπλέον, εντελώς πράσινα και εντελώς δωρεάν. Έτσι κι αλλιώς, με τις πολύ μικρές απαιτήσεις σε ενέργεια, το Squad εκμηδενίζει το καθημερινό κόστος μετακινήσεων και ισορροπεί την αλμυρή τιμή του, που ορίζεται στα 6.570 δολάρια προ ΦΠΑ.

Το micro car δίνει τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας του ή ανταλλαγής της με μια φορτισμένη, σε ειδικούς σταθμούς ανεφοδιασμού που πρόκειται να δημιουργηθούν. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο δύο θέσεις, ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια βάση στήριξης smartphone για να μπορεί ο οδηγός να χρησιμοποιεί το κινητό του ως σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων. Παράλληλα, διατίθεται κλιματισμός για θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Η κίνησή του γίνεται από δύο πολύ μικρούς ηλεκτροκινητήρες που συνολικά, αποδίδουν 5 ίππους. Μπορεί να φτάσει έως τα 45 km/h οπότε στην Ευρώπη, μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη έκδοση. Θα έχει τέσσερις θέσεις και τελική στα 70 km/h. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...