Service στο air condition: Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις

Όπως όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου, έτσι και το air condition πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

  • -
  • -

Ζέστη, έντονη κίνηση, καυσαέρια. Αυτή είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες οδηγούς, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όταν ζεις σε τέτοιες συνθήκες, το σύστημα κλιματισμού πρέπει να λειτουργεί στην εντέλεια, να φιλτράρει αποτελεσματικά τη σκόνη και τα μικροσωματίδια ώστε ο αέρας στην καμπίνα να είναι καθαρός και συγχρόνως κρύος.

Η σωστή λειτουργία του air condition κάνει πιο ευχάριστη και.. δροσερή την οδήγηση. Αντιθέτως, όταν κάτι δεν πάει καλά, η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό μπορεί να γίνει αποπνικτική και δυσάρεστη.

Πότε κάνεις συντήρηση στο a/c

Κανονικά, η συντήρηση του κλιματισμού πρέπει να πραγματοποιείται μία ή δύο φορές τον χρόνο, ανάλογα με τη χρονολογία του οχήματος και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Η κατάλληλη εποχή για το service είναι λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού και γίνεται αποκλειστικά από ηλεκτρολόγο/μηχανικό.

a/c

Οι τσιμούχες του συστήματος και το φίλτρο, από τις βροχές του χειμώνα και τη σκόνη της άνοιξης σίγουρα έχουν επηρεαστεί, συσσωρεύοντας μικροοργανισμούς και βακτήρια. Οπότε, για να εξασφαλίσετε την αποδοτικότερη λειτουργία του, μην αμελήσετε να κάνετε άμεσα τη συντήρηση, πριν ξεκινήσουν οι καύσωνες.

Διάβασε επίσης: Πλύσιμο αυτοκινήτου: Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις

Πώς γίνεται το service του air condition

Προφανώς, τη διαδικασία συντήρησης πρέπει να αναλάβει εξειδικευμένο συνεργείο. Για να γίνει σωστά η δουλειά και να ελεγχθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία του συστήματος κλιματισμού, είναι απαραίτητο τη δουλειά να κάνουν μηχανικοί που γνωρίζουν.

Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει:

  • Καθαρισμό του κλιματιστικού
  • Έλεγχο και αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας
  • Απολύμανση των αεραγωγών
  • Αναπλήρωση υγρών φρέον
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...