Καύσωνας: Το απίστευτο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τις ημέρες που επικρατεί αφόρητη ζέστη, το πιο σημαντικό πράγμα στο αυτοκίνητό μας είναι το air condition να κάνει γρήγορα τη δουλειά του. Τι… άσσο έχουν στο μανίκι τους τα ηλεκτρικά;

  • -
  • -

Αυτές τις ημέρες, o καύσωνας έχει φέρει εκπληκτικά υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει πολύ πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν βελτιώνονται ούτε κατά τις βραδινές ώρες. Ο μοναδικός τρόπος να αντέξουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα ονομάζεται κλιματισμός, ο οποίος ευτυχώς υπάρχει σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο. Πού βρίσκεται όμως το πλεονέκτημα των ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων; Τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν μια δυνατότητα που εκτιμάται βαθύτατα τις ημέρες που… βράζει ο τόπος.

Γίνεται… ψυγείο σε ελάχιστα λεπτά!

Σκεφτείτε το σενάριο να βρίσκεστε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, να πρέπει να περπατήσετε στη ζέστη και να φτάσετε στο αυτοκίνητό σας, το οποίο κυριολεκτικά ψήνεται. Ανοίγετε παράθυρα, ενεργοποιείτε τον κλιματισμό και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει αρκετά κρύο αέρα. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχει ένα άκρως βολικό τρικ: απλά ενεργοποιείς τον κλιματισμό 10 λεπτά πριν φτάσεις σε αυτό. Μέσω των εξελιγμένων εφαρμογών για smartphone, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δίνουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του κλιματισμού.

Δείτε ακόμη: Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με Air Condition;

Φυσικά, τα apps υπάρχουν και για τα θερμικά μοντέλα, όμως σε αυτά θα πρέπει να λειτουργεί ο κινητήρας για να ενεργοποιηθεί ο κομπρέσορας του συστήματος, άρα δεν δίνεται η δυνατότητα «προετοιμασίας» της καμπίνας πριν φτάσουμε σε αυτό. Σε ένα ηλεκτρικό ή plug-in hybrid το air condition είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Για αυτό η εφαρμογή επιτρέπει τη λειτουργία του ακόμα και αν δεν έχουμε φτάσει στο όχημα.

Με την ακραία ζέστη που έχει φέρει ο καύσωνας αυτών των ημερών, ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού απλά ανοίγει τον κλιματισμό 10 λεπτά πριν μπει στο αυτοκίνητο. Όταν θα ανοίξει την πόρτα και θα επιβιβαστεί, η καμπίνα θα είναι ήδη δροσερή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...