Porsche 911 με μπαταρία και μοτέρ από BMW i3

Οι Porsche 911 αποτελούν το αντικείμενο πολλών εταιρειών οι οποίες ασχολούνται με τη μετατροπή και τη διάσωσή τους, με την πιο πρόσφατη από αυτές να τους δίνει νέα ζωή με ηλεκτρική καρδιά.

  • -
  • -

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με τη συντήρηση ή και την επαναφορά των ιστορικών Porsche 911. Στη μακρά λίστα πλέον προστίθεται και μία η οποία εδρεύει στη γειτονιά μας και συγκεκριμένα στη Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Η εταιρεία ονομάζεται Modern Classics και αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει τις Porsche 911 από βενζινοκίνητες σε ηλεκτροκίνητες. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα με τα οποία ασχολείται είναι η σειρά G, δηλαδή εκείνα που βγήκαν το 1974. Πρόκειται για την πρώτη 911 που είχε υπερτροφοδότηση.

Porsche

Πώς γίνεται η μετατροπή της Porsche

Για την μετατροπή η Modern Classics χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα από την BMW. Πρόκειται για τον ηλεκτρικό κινητήρα των 184 ίππων ο οποίος τοποθετούνταν στις πιο ισχυρές εκδόσεις του BMW i3, ενός από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ευρέως.

Porsche

Για την αποθήκευση της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας φροντίζει μία μπαταρία της οποίας η χωρητικότητα φτάνει τις 42 kWh. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, το φορτίο αυτής της μπαταρίας είναι αρκετό ώστε οι τροποποιημένες 911 να μπορούν να καλύψουν μέχρι και 250 km με μία φόρτιση.

Δείτε ακόμα: Κάν’ το ηλεκτρικό με 5.500 € και ξέχνα για πάντα τα καύσιμα [video]

Ίσως η ιπποδύναμη να ακούγεται λίγη με βάση τα σημερινά δεδομένα όμως πρόκειται για ένα νούμερο το οποίο είναι πολύ κοντά με την απόδοση που είχαν τα μοντέλα της εποχής με τον 3.0 λίτρων κινητήρα. Με αυτό το σύνολο χρειάζονταν 6,8 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και η τελική τους ταχύτητα έφτανε τα 160 km/h.

Porsche

Κι άλλα στοιχεία από την BMW

Η φόρτιση των τροποποιημένων Porsche 911 μπορεί να γίνει με AC και ισχύ μέχρι 11 kW, καθώς και με DC και ισχύ μέχρι 50 kW. Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζονται 30 λεπτά ώστε το ποσοστό φόρτισης να πάει από το 20% μέχρι το 80%.

Porsche

Η μετατροπή από βενζίνη σε ρεύμα στη Modern Classics συνεπάγεται και μερικά ακόμα σύγχρονα στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται το ABS, το ESP και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (hill assist system). Επιπλέον, στο κέντρο της κονσόλας τοποθετείται χειριστήριο το οποίο θυμίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το iDrive της BMW, ώστε ο οδηγός να παραμετροποιεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Συμφωνείτε με τέτοιου είδους μετατροπές ή θεωρείτε ότι αλλοιώνουν τον χαρακτήρα αυτών των αυτοκινήτων;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...