Audit-Car: Μάθε τα πάντα για το «ψηφιακό φακέλωμα» για όλα τα οχήματα στο gov.gr

Τι πρόβλημα έχουν όσοι κυκλοφορούν αυτοκίνητο χωρίς τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση

  • -
  • -

Την συγκέντρωση όλων των στοιχείων ενός αυτοκινήτου σε μία υπηρεσία, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι ελεγκτικές αρχές, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό φάκελο στοιχείων οχημάτων ο οποίος θα διευκολύνει τις ελεγκτικές αργές στην εξακρίβωση της νομιμότητας όλων των στοιχείων ενός οχήματος.

Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων στην ενιαία βάση Audit-Car ανοίγει το δρόμο για την αποστολή ειδοποιητηρίων προστίμων σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει τα ΙΧ τους από έλεγχο ΚΤΕΟ, με δεδομένο ότι η διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Παράλληλα, ένα όχημα που είναι κλεμμένο ή δηλωμένο σε ακινησία ή δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη και κυκλοφορεί στους δρόμους, θα μπορεί να ελεγχθεί άμεσα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο ηλεκτρονικός αυτός φάκελος θα περιλαμβάνει δεδομένα όπως η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το ιστορικό πληρωμών τελών κυκλοφορίας, τους τεχνικούς ελέγχους που έχει περάσει, καθώς και την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης. Τέλος, το Audit-Car θα περιλαμβάνει το ιστορικό του ΚΤΕΟ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό σε περίπτωση που πρόκειται για εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυόμενα χιλιόμετρα, το εάν το όχημα έχει τεθεί σε προσωρινή ακινησία και το αν εντάχθηκε ποτέ στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...