Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς θα δεις αν χρωστάς με ένα κλικ στο κινητό

Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ, πλέον μπορείς να δεις από το smartphone αν έχεις πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και πολλές ακόμη φορολογικές υποχρεώσεις.

  • -
  • -

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ βρίσκονται πλέον σε μια εφαρμογή για κινητά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από απαραίτητες πληροφορίες. Το myAADEapp προσφέρει τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε πολίτες και επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται, μέσα από το κινητό τους, λειτουργώντας επιπλέον σαν φορολογική ατζέντα, που ενημερώνει για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν χρήσιμα έγγραφα.

aade

Μέσα από την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android όσο και iOS, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια σειρά εγγράφων, τα οποία μπορεί να αποθηκεύσει στο κινητό του. Ανάμεσα σε είναι και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πώς αποθηκεύεις τα τέλη στο κινητό

Αφού κατεβάσεις το myAADEapp, επιλέγεις το πεδίο «είσοδος». Εκεί, εμφανίζονται δύο επιπλέον πεδία, όπου πρέπει να πληκτρολογήσεις τους κωδικούς TaxisNet για να συνδεθείς. Αφού το κάνεις, η εφαρμογή ενεργοποιεί το myWallet, στο οποίο υπάρχει πρόσβαση σε:

  • Φορολογική ενημερότητα
  • Στοιχεία μητρώου
  • Τέλη κυκλοφορίας

Πατώντας πάνω στα τέλη κυκλοφορίας, το app σου λέει αν έχεις αποθηκευμένα αρχεία. Σε περίπτωση που δεν έχεις, πιέζεις το (+) και σου βγάζει αναλυτικά τα οχήματα που διαθέτεις στην κατοχή σου.

aade

Εκεί, κατεβάζεις τα έγγραφα και τα έχεις πάντοτε στο κινητό σου, ώστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν τα χρειαστείς να είσαι online. Φυσικά, μπορείς άμεσα να δεις αναλυτικά τα εξοφλημένα τέλη και σε τυχόν έλεγχο της Αστυνομίας να δείξεις το σχετικό έγγραφο.

Δείτε ακόμη: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μάλιστα, στο ίδιο αρχείο υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης των τελών κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο του/της συζύγου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...